Min maniska sida

I veckan har jag låtit mig inspireras av Fredrik Virtanen och Markus Larsson på Aftonbladet som knåpat ihop 200-listor över omistlig musik. Själv är jag rätt obevandrad i det musikaliska vilket betyder att jag inte känner till hälften av musiken på deras listor (vilket väl inte heller är meningen, listorna är mer av tips än topplista) men jag blev lycklig över att hitta lite bekanta Queen, Van Morrison och Kenny Rogers (oväntat!) bland de utvalda. Min egen lista skulle bli synnerligen okreddig och jag skulle ha oerhört svårt att bara välja en låt per artist – snöar jag in på säg Olle Ljungström så lyssnar jag på allt han någonsin gjort och ingenting annat i ett halvår. Eller så väljer jag ut en låt som får bli mitt soundtrack under en period – sista tre månaderna när jag skrev avhandling lyssnade jag barapå Simon & Garfunkles Hazy Shade of Pale. Enbart. På promenader och under skrivandet. Jag vet, det är säkert en smula märkligt men sån är jag…

Någon musiklista ämnar jag således inte knåpa ihop, men varför inte en boklista? En lista med mina 100 ”bästa” böcker. Ingen topplista utan mer som en tipslista, med max en bok per författare. Och då får jag utlopp för min maniska sida också, för det gäller ju att fördjupa sig ordentligt. Jag går all in helt enkelt och levererar en lista senast nästa helg. Undrar bara vad jag ska välja för musikalisk repetetiv inramning, får kanske konsultera herrarnas spotifylistor…

4 svar på ”Min maniska sida”

  1. Jag ÄLSKAR listor, har även jag en manisk sida och var för ca tio år sedan en minst lika stor musiknörd som boknörd (numera är det dock rejäl slagsida åt böckerna). Har därför även jag med stort intresse följt herrarna Virtanens och Larssons listor och faktiskt även gjort en egen. Ingen spotifylista än, bara 200 (drygt, faktiskt… måste börja banta och omprioritera) nedklottrade låtar och lika många artister. Den jobbigaste utmaningen är ju att bara ta en låt per artist.

    Ska presentera mitt resultat på bloggen vad det lider, men en litterär motsvarighet är ju inte alls så dum. 🙂

    Svara
    • Älskar också listor på längden och tvären. Ser fram emot din musiklista, inspiration välkomnas alltid oavsett om det gäller böcker, musik eller annat. Och visst är det svårt att begränsa sig till en titel per artist/författare…

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.