Serier, serier, mer serier…

Jag trampar vidare i den svenska serievärlden. Efter inkörsportarna Liv Strömqvist och Mats Jonsson läste jag häromveckan Sara Hanssons Vi håller på med en viktig grej som jag gillade jättemycket, inte minst för igenkänningen förstås men också för att den var gjord med ett så stort mått värme. Sara Hansson respekterar verkligen sina karaktärer och sina läsare och det är något som får mig att känna en alldeles särskild sorts läslycka.

Häromdagen läste jag också Nanna Johanssons senaste alster – Välkommen till din psykos som lyckas vara såväl smart som pricksäker och rolig. Den är inte riktigt superfantastisk, jag gillar men jag blir inte jättekär. Jag tror att mitt problem är att jag velat ha mer av allt – ännu mer skärpa, mer sarkasm, fler söta djur som utbrister i obsceniteter, sånt… Mer av allt alltså, men det jag får gillar jag skarpt, resten kan vänta tills nästa album.

Kan inte låta bli att vara lite stjärnögt superlycklig över att jag har en hel serievärld att upptäcka. Näst på tur står Neil Gaimans Sandman och så Henrik Bromanders Smålands mörker, tror jag.

Recensionsexemplar (välkommen till din psykos), Galago 2012

7 svar på ”Serier, serier, mer serier…”

    • Nina Hemingsson läste jag faktiskt i höstas (efter ditt tips tror jag minsann) och gillade. Sara Graner har jog dock inte läst än, men ska absolut.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.