16 april 2024

Utmaningarnas utmaning 1

Jag har, under tiden jag gömt huvudet i sanden och lagt all ledig tid på hundralista och Eldläsning, blivit trefaldigt utmanad. Detta betyder att jag med glädje ska svara på 33 frågor, knåpa ihop elva egna och skicka utmaningen vidare. Så här kommer mina första 11 svar.

Klaras frågor:

1. Om du åter igen blev, 16/17, skulle på disco, skoldans vad man nu vill kalla det, och det var dags för tryckare, för detta är nämligen en sådan tillställning där det dansas tryckare, vilken låt vill du då göra det till?
En sån oerhört svår fråga! Börjar ju genast tänka på allt det där som var poppis på den tiden (…) och minns Richard Marx mest av alla av någon anledning. Men en låt som faktiskt fortfarande ligger som en varm filt kring hjärtat är Simply Reds If you don’t know me by now så det får bli den.

2. Vilket sådant där redigt, mastodontverk, har du hemma i hyllan, som du vet att du egentligen borde älska, men ändå aldrig tagit dig för eller tagit dig igenom?
Anna Karenina är en typisk sån bok. Läste en gång fem sidor i den innan jag blev tvungen att återlämna till biblioteket. De lovade gott de där sidorna…

3. Vilken bok/scen beskriver bäst kärlek så den blir riktigt trovärdig och man själv nästan faller dit och blir kär på kuppen?
Det finns (förstås) en scen i Wolf Hall som lyckas visa djupet i Cromwells kärlek till sin fru och sina barn på en halv sida. Det är förvisso ingen lycklig kärlek men det får mig att vilja krama Cromwell en smula i alla fall. Och det är inte annars helt självklart att man vill det…

4. Om du fick bygga en egen liten kärnfamilj, hur tilltuffsad och märklig som du vill, vilka litterära karaktärer/författare skulle du vilja att den bestod av då? Allt från så enkelt som att ha singelmamman eller sitt påhittade släkträd fyllt av farbröder och kusiner går bra.
Varför inte en vampyrisk syskonskara bestående av Lestat (En vampyrs bekännelser), Eric (Sookie-böckerna) och Spike (inte så litterär kanske men han finns faktiskt som serietidning)? Eller kanske inte… Nivån av dekadens och sarkasm skulle kanske kunna bli farligt hög.

5. Har du någonsin haft eller har du en låtsas vän, osynlig alltså, Mållgan style, och känner du ibland att du i större utsträckning vill ha en nu som vuxen?
I sexårsåldern hade jag en som hette Gossen från Arvika… Jag är medveten om det något märkliga i namnet men så var det i alla fall. I dagsläget fylls mitt låtsasbehov av alla fiktiva karaktärer jag umgås med.

6. Att författare vätskar strupen ibland är ju inte okänt, om du blev en storslagen författare, vilken skulle vara din go to drink som du dricker när det skrivande berget är svårt att se toppen på? (Lite dekadenta måste vi ju få vara, jag tror nog alla jag valt ut är vuxna nog att ha en favoritdrink.)
Jag är inte så mycket för drinkar men en G&T funkar ju, i alla fall sommartid.

7. Hur organiserar du ditt bloggande? Sätter du dig bara ner, klickar nytt inlägg, och skriver om det som kommer dig an, eller har du planerat i förväg och kanske till och med gjort upp ett schema för vad som skall hända?
Tidigare körde jag med veckoscheman men nu har jag inte riktigt tiden eller orken utan det får bli som det blir. Recensioner vill jag alltid fila på några dagar men andra inlägg är mer spontana.

8. Om du fick ett superhjälte/skurk alterego, vad skulle du då heta och vilka skulle dina krafter vara?
Det vore kanske roligast att vara skurk (och i såfall skulle jag troligen vara en Dr Horrible-typ) men en hjälte vore förstås inte heller fel. Jag tänker en som svischar runt i sjysta trikåer och tipsar om bra böcker till folk i läsnöd.

9. Vilken plats på jorden, denna verkliga, skulle du helst teleportera dig till just nu och varför?
London, alltid. Eller ett hotellrum var som helst för total ensamhet och en helgs lästid.

10. På tal om teleportering, vilken fiktiv uppfinning hoppas du mest på att bli verklighet?
Det står helt still här just nu, kommer inte på en enda fiktiv uppfinning som jag vill eller inte vill ska förverkligas.

11. Och sist men inte minst, vad ser du allra mest fram emot just
Långa sommarkvällar med familjen och goda böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.