21 april 2024

Klassikersommar

Precis när jag börjat fundera på allvar kring sommarläsningen lanserar Lyran sin klassikerutmaning. Själv tänker jag huvudsakligen ägna mig åt Hilary Mantels nya, Bring out the bodies (ni vet uppföljaren till Wolf Hall som jag älskar så hett) som väntas anlända i dagarna. Men några klassiker ska jag säkert också hinna med. Jag konsulterar min boktolva och hittar Moa Martinsson där i sällskap med Cora Sandel. Planen innefattar således den första boken i Alberte-trilogin och någonting av Moa Martinsson. Någon som har förslag på vilken av hennes böcker jag bör börja med? Sen tänker jag nog försöka läsa en spökklassiker också – Henry James The Turn of the Screw.

Har ni börjat planera sommarläsningen än?

10 tankar på “Klassikersommar

 1. Oooh, kommer den nu alltså! (Mantels bok) Lycka!

  Tack för tipset om klassikerutmaningen. Själv har tänkt läsa Buddenbrooks. Ska fundera på några fler potentiella titlar. Och så ska jag läsa Abercrombie, Watts och Link inför Swecon! 🙂

  1. Den ska komma nu i veckan enligt mina källor (book depository alltså ;)). Är så sjukt nyfiken på den!

   Buddenbrocks vill jag också läsa men den är lite för tjock för att få vara med den här gången…

 2. Jag har alltid alldeles för många på min sommarläslista och hinner sällan med fler än hälften. Jag ska dock absolut läsa färdigt ”Det var vi som var Mulvaneys” av Oates och äntligen och ”Välkommen till världen” av Amanda Svensson.

  1. Min sommarlista brukar också vara allt för lång och räcka långt in på hösten… Mulvaneys vill jag också läsa och det börjar bli dags för en Oates snart, dock ej i sommar.

    1. Det bådar gott, har burit hem den från biblioteket nu och klappat lite på den. Läsningen får dock anstå än i någon vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.