Tävlingsdags

Nu tycker jag att det är dags att fira – våren, att jag inte la ner bloggen för någon månad sen, att det finns så många bra böcker att läsa och blogga om, att jag har så många fina läsare. Ja ni hör ju, anledningarna att fira är hur många som helst.

Och hur gör vi då? Jo, jag tänkte mig en lite ny variant där jag får göra användning av min ihopknåpade 100-lista.För att vara med och tävla behöver du göra följande saker: 1) ge mig ett boktips inför sommaren (läsplaneringen är i full gång) och 2) välj en bok ur 100-listan som du skulle vilja vinna om du har fru fortuna på din sida + motivera varför du vill läsa just den.* Detta kan du göra i kommentarerna till det här inlägget eller på din egen blogg (kom dock ihåg att kommentera och länka här också så att jag inte missar). Som vanligt blir det en extralott om ni twittrar, facebookar eller bloggar om tävlingen, max antal lotter är alltså 4 (kommentar + blogg + twitter + facebook). Glöm inte att berätta här hur många lotter ni skrapat ihop bara, och glöm inte att ni måste tipsa och välja en bok för att kunna vara med!

Tävlingen är öppen i en vecka från nu och stänger således söndagen den 20 maj klockan 12:00.

* Som ni säkert förstår så har jag inget vinstlager här hemma så vinnaren kommer att få ge sig till tåls några dagar i väntan på sitt vinstpaket när jag fixar fram den önskade boken. Jag tror dock att alla böcker ska gå att få tag på.

29 svar på ”Tävlingsdags”

 1. Vilken rolig tävling där man får välja bland så många böcker! Jättesvårt val men jag bestämmer mig ändå för ”Århundradets kärlekshistoria” av Märta Tikkanen. Dels för att jag verkligen tycker om att läsa kärlekshistorier och så har jag så ofta tänkt att jag ska läsa en bok av denna författare men det har aldrig blivit av så jag vill gärna göra det nu.
  Jag länkar från min blogg senare idag eller imorgon. Två lotter alltså, tack.

  Svara
 2. Klart jag vill tävla! Jag har skriver inlägg och delar på FB. Mitt tips till dig kommer här direkturklippt från ett hyllningsinlägg:
  Jag är mycket imponerad över hur Anna-Karin Palm har komponerat den här romanen. Som ett musikstycke där slingorna vävs om varandra, där bilderna återkommer men i nya variationer och tonerna är klara och spröda. Snöängel är årets första höjdare!

  Svara
 3. Förlåt, jag glömde ju att ge dig ett boktips. Konstintresserad som jag är så blir det en roman om Toulouse-Lautrec. Den heter ”Målaren på Moulin Rouge” och är skriven av Pierre La Mure. Den berör och jag har läst den fler än en gång to say the least …

  Svara
  • Jag glömde ju att tipsa om en bok, så jag gör det nu! Lite fakta i Vår rättmätiga plats av Barbro Hedvall om kvinnorättsrörelsen i Sverige. Lite otymplig att ta med till stranden dock, så då tipsar jag om No och jag av Delphine de Vigan. Kanske borde kollat om du läst dem…

   Svara
 4. Hej!
  Jag har bloggat, twittrat, pushat och skrivit på FB om tävlingen.
  Som lästips skulle jag vilja tipsa om min egna bok Kedjor känns bara när du rör dig som rä en science fiction ungdomsbok. Spektakulärt skriver om den: ”Eva Holmquists bok handlar på ytan om standardhistorien pojke möter flicka, lite strul och sedan lever de lyckliga i alla sina rymddagar. Men Eva Holmqvist får även med en del finurliga detaljer om kvinnor som kan lika bra som män och att vi alla har rätt att arbeta och utvecklas inom områden som vi vill engagera oss i och att detta leder till utveckling och är till allas fördel. Vill man dra ännu djupare paralleller så förmedlar boken att man ska inte ta saker för givet, att allt är inte som det ser ut att vara, att vi ska inte låta oss styras blint av vad makthavare eller den stora massan säger, utan lita till oss själva och tro på vår förmåga.”

  Den bok jag skulle vilja vinna är En vampyrs bekännelser av Anne Rice. Jag har ännu inte haft chans att läsa den och den måste nog anses som ett måste när man gillar fantasy och skräck.

  Kul tävling! 🙂
  /Eva

  Svara
 5. Jag tipsar om min favoritbok just nu The Tiny Wife av Andrew Kaufman. UNDERBAR och hysteriskt rolig. Påminner inte om något annat jag läst.

  Om jag vinner skulle jag vilja ha DET av Stephen King! Älskade fiilmen när jag var yngre och jag har tänkt att börja samla på de nysläppta storpockteterna. (Heter det så?) Alltså nyutgåvor av Stephen King.

  Svara
 6. Jag vill tipsa om Freakonomics som är en superbra faktabok som fick mig att skratta högt på ett fullsatt flyg. Flera gånger dessutom! Däremot kan du skippa Superfreakonomics som är den kass uppföljare som inte är läsvärd alls.

  Och om jag vinner vill jag efter mycket eftertanke gärna läsa Wolf Hall av Hilary Mantel. Tar dig på orden!

  Svara
 7. Efter att länge ha begrundat det fantastiska urvalet har jag bestämt att jag gärna skulle vilja vinna Dark Places. Om detta har jag bloggat, twittrat och facebookad för att få många lotter 🙂

  Då var det bara ett boktips som saknas då. Men vad ska jag tipsa om som jag inte redan tjatat om? Jo den lilla söta Absint av Niklas Rådström tycker jag du ska läsa.

  Svara
 8. Jag har så svårt att välja så du får tre tips av mig, även om jag utgår från att du läst en av dem:

  The Lover’s Dictionary av David Levithan – en kärlekshistoria berättad på ett väldigt speciellt sätt (ja, lite sönderälskad av bokbloggarna men värd det).

  Drottningens juvelsmycke av C.J.L. Almqvist – jag misstänker att du har läst den men om inte så är det på tiden. Allkonstverk i bokform.

  Snöängel av Anna-Karin Palm – en Tintomara i mitten av 1980-talet, sinnrik konstruktion som innehåller mängder av ”hat”objekt för mig och ändå älskar jag det.

  Och vad vill jag vinna då? Jo, det får bli The Woman in Black av Suzan Hill. Många av dina hundra har jag läst och så är det några som står på min att-läsa-lista och dit hör den. Helena Dahlgren är min främsta boktipsare och med tanke på vad hon tycker om den, så.

  Och jag har tipsat på min blogg så två lotter, tack!

  Men kanske mest tack för att du fortsätter blogga. Jag läser inte bloggen varje dag men det jag läser brukar vara väldigt bra.

  Svara
 9. Oj, nu är jag sent ute! Hehe..:3

  Jag skulle vilja tipsa om Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindquist (Antagligen så har du redan läst den men om inte så…). Väldigt bra vampyrhistoria och en riktig skräckis, man tänker på den ett bra tag efter att den är utläst.

  När det gäller vinnarboken så vill jag ha ”Den hemliga historien” av Donna Tartt. Har sett blandade recensioner av den, och vill se vad jag själv tycker, dessutom så ska den vara filosofisk, en genre jag är nyfiken på!

  Och nu ska jag skriva om det på bloggen- så ge mig två lotter tack 😀

  Svara
 10. Alex Rider böckerna av Anthony Horowitz är enligt mig helt fantastiska!
  Så jag tipsar alltså om den boken/serien (den första boken heter stormvarning)
  Om jag vann skulle jag vilja ha Jane Eyre, eftersom att jag nästan bara har läst bra recensioner om den boken och jag är riktigt sugen på att läsa en klassiker just nu 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.