Enkät för en blåsig måndag

Lingonhjärta erbjuder en enkät för att jaga bort det trista med måndag och eftersom jag känner mig i relativt stort behov av det (trots att måndagen snart är slut) så kommer här mina svar: 

Vad läser du just nu?

Askungar av Kristina Ohlsson eftersom maken tyckte den var så bra, Ond skörd av Sharon Bolton eftersom Bokbabbel tycker att den är så bra och Sandman-serien av Neil Gaiman eftersom alla (inklusive jag numera) tycker att den är så bra.

Vilken bok upptar dina tankar mest nu?

De dödas strand av Carrie Ryan som jag läste ut igår (och som jag känner mig ärad över att få blurba, så himla bra!)

Vilken bok ser du fram emot mest att läsa just nu?

Behöver jag ens säga det? Bring up the Bodies av Hilary Mantel som ska landa i min brevlåda när som helst. Längtar, längtar, längtar!

Vilken utgivning är du mest peppad på just nu?

Förutom nämnda Mantel så är jag oerhört sugen på att läsa Gillian Flynns Gone girl. Och så längtar jag efter The Twelve av Justin Cronin (uppföljaren till The Passage/Flickan från ingenstans). Och så kommer Jonas Gardell med en ny skönlitterär bok i höst. Och så kommer fortsättningenAtt föda ett barn. Och så ger Josefine Sundström ut en ny roman (den förra, Vinteräpplen var riktigt. riktigt bra). Och så… Ja, det finns helt enkelt väldigt mycket att se fram emot just nu.

Och sist men inte minst! Vilken bok blir ditt nästa inköp?

Ingen aning faktiskt, troligen något spontant efter tips från blogg. Mantel och Flynn räknas inte eftersom jag redan köpt/förhandsbeställt och betalt dem.

2 svar på ”Enkät för en blåsig måndag”

  1. Jag måste säga att du har helt fantastisk boksmak med tanke på att jag är peppad på typ samma utgivningar. Förutom då Josefin Sundströms böcker men har hört att hon är riktigt bra så kanske skulle ta och läsa den första. Sen har jag ju inte läst Wolf Hall än…är galet sugen nu 😀

    Svara
    • Jag tycker absolut att du ska ge Sundström en chans någon gång, Vinteräpplen är en riktigt stark kvinnoskildring i såväl nu- som dåtid. Och när det gäller Wolf Hall så behöver jag väl inte säga vad jag tycker… 😉

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.