21 april 2024

Böcker jag gillat men slutat läsa av underliga anledningar del 1

Moab is my washpotPå förekommen anledning (twitterdiskussion mellan mig och Bokbabbel /@jeslunds i lördags) känner jag mig manad att skriva detta inlägg.

Konstaterande nr 1: Jag älskar Stephen Fry. Egentligen lite oklart varför men jag tror att det har mest med Svarte orm och den där Wildefilmen att göra.

Konstaterande nr 2: Stephen Fry är engelsk. Väldigt engelsk.

Konstaterande nr 3: När man reser till England för första gången och vill göra det allra mesta av upplevelsen är det svårt att tänka sig något mer engelskt och således passande att läsa under flygresan än just Stephen Fry.

Konstaterande nr 4: Att flyga är lite lätt obehagligt.

Konstaterande nr 5: Att flyga är lite lätt obehagligt gånger hundra när det blåser upp till snöstorm.

Konstaterande nr 6: När det blir lite lätt obehagligt gånger hundra(tusen) lägger man, efter några minuters krampaktiga försök att koncentrera sig på boken, gärna bort boken man håller hårt i handen och koncentrerar sig på djupandning och döden istället.

Konstaterande nr 7: Det är då lätt hänt att boken, när man sedan blir insnöad i London och knappt hinner hem till jul med barnen, laddas med traumatiska minnen och återställs oläst i bokhyllan.

Konstaterande 8: Efter ett och ett halvt år kanske det är dags att trotsa de hemska flygreseminnena och ge boken en ny chans. Eller, törs man det?

Based on a true story.

12 tankar på “Böcker jag gillat men slutat läsa av underliga anledningar del 1

 1. Haha, även jag inspirerades av vår diskussion och kastade den här boken i högen med böcker jag sådär löst planerar att läsa under sommaren. Får se hur det blir, högen blev helt monstruös (kolla bloggen imorgon) och jag tror ju på lustläsning MEN är så nyfiken på denna Stephen Fry, and besides så ska du ju nu också läsa, så kanske jag hålls konstant peppad? 🙂

  1. Monstruösa sommarläsningshögar är jag mycket familjär med 😉 Tror att Fry gör sig bra där och jag ska göra mitt bästa för att peppar oss båda.

 2. Nu hatar jag också att flyga så jag är glad över att sluppit din upplevelse men tänker att motsatsen vore en bra idé. Så se till att placera dig på marken (borde inte vara så svårt 🙂 och vill du känna av marken lite extra se till att vara barfota/stoppa fötterna i varm sand, så är du så långt borta från snö och höjd som möjligt. Det är ju Stephen Fry klart du ska (våga) läsa. 🙂

  1. Underbart, underbart inlägg! Förtidsstänger biblioteket nu och går hem och läser Fry 😉

 3. Stephen Fry is THE MAN! Älskar honom. När jag upptäckte att han också har läst in alla Harry Potter böckerna gav jag upp läsningen och började lyssna på honom läsa dem. Alldeles underbart. Har inte läst något av honom dock men blev väldigt sugen nu.

  Sen är jag sjukt flygrädd! Så vet precis hur det känns. Senaste flygningen över Amazonas var den värsta jag har gjort i mitt liv. Man ska INTE flyga över Amazonas har jag lärt mig nu. För där finns det luftgropar från helvetet.

  1. Blev plötsligt lite sugen på att lyssna på Harry Potter (älskade inte efter att ha läst den första), en inläsning av Stephen Fry kan inte vara dålig.

   Och flygning är verkligen inte roligt, särskilt inte med luftgropar och jox…

   1. Åh det tycker jag att du ska göra! Jag föredrar också att lyssna på dem och Stephen Frys olika röster till karaktärerna är helt underbar. Jag fnittrar mig igenom lyssningen mycket mer än vad jag gör när jag läser dem 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.