Dags att planera

Jag tycker mycket, mycket om att skriva listor men jag brukar försöka låta bli att skriva dem över läsplaner. Nu är det dock dags för sommarläsning och den där högen av böcker som jag någon gång sagt att ”den ska jag läsa på semestern” om växer och växer. Dags att dokumentera alltså. Förra året fotade jag en hög som framstod som rätt vansinnig och i år tänkte jag besinna mig lite. Problemet är bara det att sedan jag tog fotot nedan så har jag ju kommit på böcker som fattas på bilden. Listan börjar således anta orimliga proportioner. Igen.

20120530-205418.jpg

Det här vill jag läsa i sommar:

 • The Perks of being a wallflower – coming of age när det är som allra, allra bäst.
 • Jellicoe Road – sist av alla förvisso men lyckligt nyförälskad för tillfället.
 • Wuthering Heights – klassikerläsning som jag äntligen tagit mig tid att börja med.
 • Dead Reckoning – senaste Sookie verkar nästan lika trist som den förra, men jag kämpar på
 • Kvinnor och äppelträd – mer klassiker
 • Barabas – och ännu fler
 • Bring up the bodies – Efterlängtad fortsättning på högt älskade Wolf Hall, törs nästan inte läsa pga orimligt uppumpade förväntningar.
 • Harry Potter and the chamber of secrets – jag, Harry och Stephen Fry umgås på promenader och vid matlagning nuförtiden. Vi trivs ihop.
 • Black swan rising – jag tänker lite skön avslappnande sommarläsning, lite som Incubus var tänkt ifjol (den blev läst i november…).
 • Artighetsreglerna – den här har passerat under min radar ända fram till nu när enligt O tokhyllade häromdagen.
 • Okänt offer – har legat på vänt väldigt mycket för länge, dags nu.
 • Väntrum – Ännu en av alla dessa böcker som Enligt o fått mig nyfiken på.
 • Varför kom du inte före kriget – Alla verkar ha läst och gillat så det ämnar jag också göra
 • No och jag – Enligt O igen, i samband med tipstävlingen
 • I en klass för sig – Den där Sittenfeld ska väl bli läst av mig också tillslut
 • Pojkflickan – en bok med spännande tema av min favorit med det omöjliga namnet – Nina Bouraoui
 • Den gråtande madonnan i Monte Pino – skräckthriller är väl aldrig fel i sommarvärmen?
 • Turkanarapporten – en angelägen thriller som väntar i mobilen.
 • Oryx & Crake – Påbörjad men omsprungen av annat, förtjänar lästid och ska få det alldeles strax.
 • The night cirkus – Påbörjad i vintras, imponerande och nu ska den få imponera på mig i sin helhet.
 • Paradisträdgården – som ovan
 • Sista testamentet – Det här är en bok som enligt alla beräkningar måste tilltala mig.
 • Parable of the talents – en sf-klassiker som fått sjukt god kritik
 • Pestens tid – Efter förra sommarens Det-läsning är jag sugen att fortsätta sommarläsningen av megalodontjocka Kingromaner.
 • X antal recensionsböcker som jag har önskat (eller glömt att jag önskat) och som kommer trilla in från mitten av juli och framåt.

 Jag inser själv att det är helt orimligt. Inte ens hälften kommer att bli lästa. Och så inser jag nu att jag glömt att skriva in såväl Bestiarium som Neil Gaiman och… Läsångesten anfaller! Men det kanske kan vara kul att pricka av på den här listan och se var vi landar i slutet av sommaren. Eller inte… Men visst har jag hittat en hög riktigt läsvärda böcker i alla fall?

 

11 svar på ”Dags att planera”

 1. Sjukt bra böcker där hörru! Även min lista/hög blev ju riktigt stor, både den med böcker jag har och den med böcker jag önskar. Plus att jag kommer att ha semester först i augusti då höstböckerna redan börjar trilla in… Men det är roligt med listor, bara man tillåter sig att avvika hej vilt från dem!

  Svara
  • Precis, jag älskar listor men allra mest när de är förslag och inspiration och iom att vi pratar om läsning här så är det ju precis det de är.

   Svara
 2. Det är skönt att se att det är fler som har optimistiska planer för sin sommarläsning. Själv hade jag tänkt att läsa högen med oläst, men så gick jag till en loppis och kom ut med en kasse billiga pocketböcker…

  Svara
  • Loppispocketar har kullkastat mången sommarplanering för mig kan jag säga, ett mycket angenämt problem 😉

   Svara
  • Jag har skaffat den som ebok (också) och tänker försöka den så till en början, parallellt med andra böcker. chansen är nog stor att jag efter en stund låter den bli ensambok.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.