Jellicoe Roadfrustrerad

Är just nu oerhört frustrerad över att jag aldrig hinner läsa vanliga hederliga böcker om kvällarna. E-boken (Wuthering Heights) går bra för den läser jag när jag nattar barn vilket jag ju fördriver tiden med någon timme varje kväll. Men därutöver är det fotbollsträningar som ska bevistas, tvätt som ska hängas, EM-matcher som ska ses och sömn som ska sovas. När ska jag hinna med Jellicoe Road är det tänkt? Förhoppningsvis ska vi få ordning på torpet i nattningsrutinen snart i alla fall så att varannan kväll återigen blir ”läsa i gamla underbara pappersböcker”-kväll. Hoppas intensivt på det för jag blir lite galen snart om jag ska ägna hela dagarna åt att längta och fundera på om JR kan vara den bästa bok jag läst på flera år och sedan ägna kvällarna åt att inte hinna läsa.

Uppdatering: Strax efter att jag skrev det här inlägget igår så slutade tvn (och nätverket) ironiskt nog fungera. Ingen mer fotboll i det fiktiva hemmet alltså, men desto mer lästid. Nu när vi löst krisituationen och garanterat tittmöjligheten inför Sverigematchen ikväll känns detta helt ok. Mer lästid, mer tid till att trycka Jellicoe Road mot bröstet, fler möjligheter att faktiskt bli påtagligt yr av hur bra den är. Allt är gott inför helgen.

6 svar på ”Jellicoe Roadfrustrerad”

 1. Räcker det för dina små att du ligger bredvid bara när du nattar eller hur kan du läsa e-bok? Min lille babblar konstant när jag nattar honom så jag hade inte kunnat koncentrera mig på någon e-bok 🙂 Men hade gärna kunnat det för blir lite lätt stressad av våra nattningar som också sträcker sig upp mot en timme och jag bara tänker på allt som jag skulle kunna göra istället och får dåligt samvete över att jag inte uppskattar att natta min lille (fast hade uppskattat det mer om det inte tog så fasligt lång tid).

  Svara
  • Jag sitter hos barnen när de somnar och till en början är det mycket babbel här också men efter ett tag brukar det bli lugnare och det är då, sista halvtimmen (när minsta har somnat och sexåringen pratat klart…) som eboken åker fram. Har också dåligt samvete över att jag blir frustrerad och inte kan uppskatta nattningsstunden, hoppas på att det är en fas…

   Svara
 2. Har inte ens köpt Jellicoe Road än, till en början var det för att den var så himla hyllad (och då blir jag anti, jättefånigt, jag vet) men nu vill jag liksom spara den tills när jag verkligen behöver den. Fast det vore heller inte helt otippat om jag skulle slänga mig ut och köpa den i eftermiddag. 🙂

  Svara
  • Jag blir också ofta anti böcker som hyllas till höger och vänster, det är nog fullt normalt om än lite fånigt 😉 Jellicoe Road är sådär underbar som alla säger men den förtjänar rätt lästillfälle, det är ok att ge den tid och njuta i mindre portioner men absolut inte bra att försöka stressa igenom (om det ens går iom att tonen i boken är så långsam och på något sätt lugnande).

   Svara
 3. Jag drar ut på läsningen av Jellicoe Road. Vann den på biblioteket och är lite rädd att börja läsa när alla säger den är så bra. Tänk om jag blir besviken? Faran med att läsa för många bokbloggar 😉

  Svara
  • Det är definitivt en fara… Jag rekommenderar långsam väntan och att du är förberedd på att inte förstå sammanhangen riktigt i början, då kan det inte gå fel =)

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.