The Perks of Being a Wallflower

Jag läste någonstans – på twitter? – att The Perks of being a wallflower skulle vara bra. Så jag lånade hem den och lät den ligga ett tag (ni anar nog inte hur många böcker jag lånar på det sättet). Sen plockade jag upp den och läste någon rad och där var jag helt förlorad.

Boken är en brevsamling som Charlie skrivit till en person vi aldrig får veta vem det är. Han berättar om första kärleken, vänskap, utanförskap, sorg, ilska, snedtändningar, ångest och misslyckade dejter. Och rakt igenom berättar han det med humor och värme som får mig att må bra till och med när jag gråter.

Jag borde egentligen ge mig ut i en vindlande och ändlös beskrivning av den här bokens genialitet. Borde skriva om språket och hur bra det fungerar för att förmedla Charlie och den livsglädje, mitt i allt elände, som trots allt är han. Borde säga något om karaktärerna som är så fint framskrivna att de känns som mina vänner också. Borde förklara och förklara och förklara varför det är livsviktigt att läsa den här boken. Men jag nöjer mig med att lita på mina läsare och konstatera att det här är en av de bästa böcker jag läst. Jag rekommenderar den härmed till alla i hela världen.

~Pocket Books, 2009~

19 svar på ”The Perks of Being a Wallflower”

 1. Jag har sett att denna boken skulle bli film nu och blev då lite nyfiken på den. Men efter det här så känner jag nästan att jag måste rusa till biblan och slå på dem tills de köper in den.. (har redan sökt på deras internetkatalog och de har inte den..)

  Svara
  • Det tycker jag att du ska (fast inte slå kanske, som bibliotekarie förespråkar jag tjat eller mutor 😉 ). Är också nyfiken på filmen.

   Svara
 2. Jag köpte den i våras, men har såklart inte läst den, för jag är kass på att läsa böcker jag köper. 😉 Men nu blev jag ännu mer pepp på att läsa den!

  Svara
  • Jag känner igen det där med att bunkra upp med böcker som sen inte blir lästa, men då har man ju när de verkligen behövs 😉

   Svara
 3. Den var mitt och Enligt O:s samköp i Göteborg i februari, jag läste före henne och nu har hon också läst. Såå bra! Blir spännande och lite skrämmande att se hur filmatiseringen ska funka!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.