Mer Cromwell

Mitt inne i Hilary Mantels Bring up the bodies nås jag sent omsider av ”nyheten” att den första boken, Wolf Hall alltså, ska bli tv-serie på HBO och BBC. Jag kommer med all sannolikhet se den men överväldigas också av stor skepticism, och till skillnad från Johan Hakelius känner jag mig tveksam till manusförfattaren just eftersom han skrev manus till djupt trista och sömnframkallande Tinker, taylor, soldier, spy (men jag vet att det är förbjudet att tycka det så jag berättar inte heller att vi stängde av innan den var slut för att slippa förlora flera timmar av vårt liv). HBO har gjort mycket bra genom åren (Angels in America!) men efter den monumentala True Blood-besvikelsen (säsong 3 var väl godkänd men de föregående erbjöd inte mycket att glädjas över för den här Sookiefantasten) och det faktum att jag inte ens lyckats gilla A Game of Thrones som jag skulle vilja så känner jag mig lite osäker på vad de kommer göra av boken. Och den måste vara svår att överföra till tv. Jag får väl se den med rejält lågt ställda förväntningar helt enkelt, älsklingsbok måste ju uppenbarligen inte bli älsklingsserie.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.