Känslan av död

Det är alltid svårt att recensera en bok som ingår i en serie. Risken för spoilers på tidigare delar (det finns här också även om recensionen är kort så varning utfärdas för dem som inte läst tidigare delar) är överhängande och det är ärligt talat rätt omöjligt att bedöma boken utan att jämföra den med serien som helhet. Därför nöjer jag mig här med att kort konstatera att del fyra om arkeologen Ruth Galloway är den bästa hittills. Inga barn far illa, ingen uppgörelse sker där Ruth riskerar livet i blött regn, gåtan och dess lösning är komplex och manar till eftertanke. Det finns ett djup i En känsla för död som jag började sakna lite i de tidigare böckerna. Och så tjatas det nästan inte alls om vikt. Några gånger bara, i nästa bok slipper vi det förhoppningsvis helt och hållet…

~Minotaur, 2012~

4 svar på ”Känslan av död”

  1. Nu har jag köpt så många böcker de senaste dagarna så jag blir osäker på om denna verkligen var med där. Men jag tror det. I alla fall så låter ju detta lovande. Speciellt det där med viktpratet 🙂

    Svara
    • Ja, det går åt rätt håll med vikttjatet 😉 hoppas den finns med i din beställning och att du gillar den!

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.