Deadlocked

DeadlockedMen, här sätter jag mig för att läsa den näst sista boken om Sookie Stackhouse helt i förvissningen om att den kommer vara lika trist och händelselös som de två senaste och så händer det lilla fantastiska att jag blir riktigt uppslukad av den. Inte som när serien var som bäst och jag som mest hängiven förstås men det är helt ok underhållning igen. Blir så himla glad att jag skulle vilja krama närmsta vampyr faktiskt. Jag tänker inte skriva ett ord om handlingen av rädsla för att trampa på ömma oläsningstår. Nöjer mig med att säga att det händer en hel del, att Sookie är Sookie, att Eric är Eric och att allt är som det brukar. Det märks att slutet närmar sig och på de sista sidorna av den här boken stannade mitt hjärta några sekunder eftersom jag trodde att Harris omöjliggjort serieslutet jag trott så länge på. Tack och lov fick jag igång det igen, lättad. Det drar ihop sig till sorgligheter och hemskheter och avslut i Bon Temps och jag kan faktiskt inte riktigt vänta tills nästa vår nu. Det ska bli skönt när det är över… Möjligen planerar jag så smått en liten omläsning av serien inför släppet av allra sista boken i april 2013, vi får se.

8 svar på ”Deadlocked”

 1. Jag tror att jag vet vad du menar med händelsen på slutet, undrade också hur det skulle påverka serien. Jag ser fram emot sista boken men tror att några kommer att bli missnöjda oavsett hur hon väljer att avsluta serien.

  Svara
  • Väldigt många kommer nog bli besvikna på något sätt, att sy ihop en sån här serie måste vara väldigt svårt på gränsen till omöjligt.

   Svara
  • Jag märker inte av någon sån anpassning men jag har å andra sidan inte sett alla True Bloodsäsongerna så jag vet ju inte fullt ut vad hon har att anpassa sig till. Jag tror av serien och böckerna skiljer sig så pass mycket åt att det blir svårt att anpassa sig. Det är iaf samma gamla bok-Sookie vilket jag är mycket glad över då jag inte kan fördra tv-Sookie…

   Svara
 2. Jaaaa! En omläsning är mycket möjlig faktiskt…är väldig sugen jag med 🙂 Och visst är det lite skönt att det är slut med nästa bok. Spännande ska det bli också 🙂

  Svara
 3. Låter som om jag har lite spännande läsning framför mig 🙂 tycker nog att se senaste böckerna om Sookie har gått lite på halvfart, så jag kommer nog inte sörja när serien väl är avslutad, men visst kommer det bli lite tomt…

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.