Sommarläsning: enkätvarianten

Jag kör ju förvisso en sommarläsningsserie här varje torsdag under sommaren men det kan väl aldrig bli för mycket av härligheten så nu hänger jag också på den däringa enkäten som många har svarat på men som jag tror härrör från Malin.

1. Bästa bok förra sommaren?
Det måste ju ha varit Det som jag dessutom ägnade mycket stora delar av sommaren åt, en oförglömlig läsupplevelse, inte minst som jag nu börjar förtränga de sista 300 sidorna (men jag har inte förlåtit dig riktigt än Stephen!)

2. … och sommaren innan det?
Eh, bör jag komma ihåg det? Efter att ha konsulterat mina listor (tack och lov för listor!) kan jag meddela att det var The Passage, Blonde och Mäster – vilken sommar det var (också)!

3. Några lite nyare böcker som passar i hängmattan?
Jellicoe Road! Den passar förvisso överallt men som sommarläsning är den finfin. Senaste boken i Sookie Stackhouseserien (eller valfri annan bok i serien förutom den första, som är så himla seg går också bra) är något helt annat men lättsam och lagom händelserik sommarunderhållning behövs också ibland.

4. Vad läser du mest på sommaren?
Läser nog inte så annorlunda på sommaren. Några färre recensionsexemplar och kanske lite fler tegelstenar, och så brukar jag spara projekt, som att läsa något megatjockt av Stephen King eller klassiker, till sommar och semester.

5. Var läser du helst?
På balkongen, i hammocken. Gärna en varm kväll men jag bosätter mig där i slutet av maj och kommer inte in igen (nåja) förrän i slutet av augusti, oavsett väder.

6. Vad ser du fram emot att läsa i sommar?
Min absoluta längtbok inför sommaren var Hilary Mantels Bring up the bodies som jag läste ut i söndags (recension kommer nästa vecka), det betyder dock inte att det nu saknas längtläsning…

3 svar på ”Sommarläsning: enkätvarianten”

  1. Blonde blev en favorit hos mig också förra sommaren. I efterhand är det mysigt att kunna förknippa stora delar av sommaren med en bra tegelsten. Kings Det planerade jag faktiskt att läsa nu under ledigheten, har tyvärr inte blivig något av det än. Men den som väntar på något gott… 🙂

    Svara
    • Det är verkligen härligt =) Kings Det är verkligen värd att vänta på, rekommenderar den som ebok då den är lite tung att släpa runt på 😉

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.