Onda sagor

Den stod där i bibliotekshyllan och såg så liten och lockande ut dagarna efter att jag läst ut Barabbas . Jag kunde ju inte direkt låta den stå kvar där, alldeles ensam (hm, ja eller ensam och ensam, vi har väl inte direkt en hylla per bok på mitt bibliotek men ensam från mig då, den behövde mitt sällskap…).
 
Onda sagor är en miniliten (därav denna minililla recension) novellsamling med 64 sidor text. Några berättelser är en sida lång en del lite längre. Vissa är ok medan andra är rätt fantastiska. Mina favoriter är inledande Far och jag, Frälsar-Johan (fantastisk och Barabbasig) och Hissen som gick ner i Helvete. Jag blir mer och mer förtjust i Lagerkvist, hans språk och hans syn på världen. Det är inte utan att jag väntar mig storverk av Bödeln som ska bli min nästa Lagerkvistläsning.

6 svar på ”Onda sagor”

 1. Ur aftonland av Lagerkvist;

  Allt är så underligt fjärran idag,
  så långt långt borta.
  Inne i molnen hörs vingarnas slag
  av fåglar, långt långt borta.

  Klar som en klocka av silver och glas,
  långt långt borta,
  ljuder en fågelröst spröd som glas
  i en himmel långt långt borta.

  Ensam i kvällsljuset lyssnar jag.
  Vad dagarna börjar bli korta.
  Hösten har kommit. Snart skymmer min dag.
  Jag hör vingar så långt långt borta.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.