Den oumbärliga Langläsningen (Sommarläsning 10)

Det kanske inte är en slump att Langinlägget kommer just idag med tanke på vem min gästbloggare är. Få är lika insnöade som jag på Maria Lang men Helena är helt klart värre däran och det var dessutom hon (och några snälla till) som hjälpte mig sätta ihop Den ultimata Maria Langkalendern förra sommaren. Jag tror också att Helena skulle hålla med mig om att det inte bör förekomma sommarläsningar utan Maria Langböcker.

Man kan förvisso läsa vilken Langbok man vill vid vilket tillfälle man vill men blir det inte väldigt mycket trevligare om man får läsa om en årstid där man själv befinner sig? Jo, såklart det blir och just därför tänker jag på ett typiskt latmanssätt citera mig själv och Langkalendern – voila här följer böckerna som utspelar sig i juli/augusti:

Mördaren ljuger inte ensam – Bok 1, den bästa av böckerna som lämpar sig särskilt bra som semesterläsning, företrädesvis på en ö.

Inte fler mord – Bok 3 utspelar sig i augusti

Rosor kyssar och döden – Bok 5, utspelar sig i juli och passar bra som förberedelseläsning inför förlovningsfester.

Mörkögda augustinatt – Bok 8, utspelar sig i augusti och är traditionell och oumbärlig läsning i samband med kräftskiva.

Att vara kvinna – Bok 13, utspelar sig under den varmare årstiden och lämpar sig som förberedelselitteratur om man ämnar bevista en kvinnosakskongress.

Svart sommar – Bok 19

Svar till ensam Eva – Bok 31, tar sin början i vinterkyla men avslutas under en regnig sommar. Om vådan av kontaktannonser och korsord…

Använd aldrig arsenik – Bok 36, här picknickas det och Almi klagar över allergi, här har jag för mig att man också lär sig att inte ta emot en ostsmörgås från vem som helst.

Av dessa är förstås Mördaren ljuger inte ensam bäst men den som absolut inte får missas nu när höstmörkret kommer smygande om kvällarna är Mörkögda augustinatt, den läser jag varje år, utan undantag. Sen har Langläsaren mycket att se fram emot i september och oktober också eller vad sägs om Tre små gummor (som förberedelse för Nora marknad!) och De röda kattorna (som förberedelse för en värmlandsresa och träff med mig kanske;) ).

För Langälskaren finns en bok för varje tillfälle och för varje årstid, jag är djupt tacksam över att tillhöra en skara som får ha det så bra 🙂

Missa inte Helenas inlägg vid lunchtid idag, jag lovar att det inte kommer fattas Maria Lang där heller 😉

9 svar på ”Den oumbärliga Langläsningen (Sommarläsning 10)”

  1. Har precis läst om ”Att vara kvinna” och upptäckt att den utspelar sig under en rätt regnig och ruggig höst (september/oktober). Var det jag som missledde dig in på sommarspåret? I så fall: förlåt, och varsågod att ändra i den eminenta kalendern om du vill!

    Svara
    • Det är säkert jag som lurat mig själv på något vänster (en stor del av min research gick ju trots allt ut på att läsa första sidorna i väldigt många böcker på jakt efter tecken på tydliga månadsangivelser alternativt tecken på väder), ändrar så snart jag har ordentlig datortillgång.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.