Sammanfattning av klassikersommaren

Lyran kallade i början av sommaren till klassikerutmaning och jag ansåg mig manad att följa. Jag tänkte mig att läsa Henry James The Turn of the Screw och möjligen Svindlande höjder. En av dem blev lästa (den andra var för tråkig) och en hel del andra också faktiskt. Sommarens klassikerfacit ser ut som följer:

Barabbas av Pär Lagerkvist

Wuthering Heights av Emily Bronte

Onda sagor av Pär Lagerkvist

Kallocain av Karin Boye

Kvinnor och äppelträd av Moa Martinsson

Ett riktigt bra facit måste jag säga. Kallocain och Svindlande höjder var inga stora favoriter men ändå bra böcker och intressanta läsupplevelser. För mig var dock den största upplevelsen att jag helt oväntat hittade en ny favoritförfattare i Pär Lagerkvist och att jag blev handlöst förälskad i Moa Martinson. Klassikersommaren kommer få långtgående konsekvenser för mitt läsande framöver och jag är oerhört glad att jag kastade mig ut i utmaningen. Har ni läst klassiker i sommar? Hittade ni några guldkorn?

2 svar på ”Sammanfattning av klassikersommaren”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.