How to be a woman

Såna här böcker behövs det högvis av men finns tyvärr i ett alldeles för litet fåtal. Roliga, självdistanserade böcker om feminism alltså. Humoristiska och inkluderande böcker om feminism. Bara för den sakens skull och för att vi haft så jäkla roligt ihop och för att hon fick mig att gråta med sin högst igenkänningsbara beskrivning av en förlossning. Bara för de gigantiskt fantastisk sakerna, och faktiskt inte för att vi tycker lika om allt för det behöver man faktiskt inte, är Caitlin Moran från denna dag och framåt min femnistiska guru. Ba satt ni vet.

Vill ni läsa en bra recension istället? En om den svenska utgåvan som jag i alla fall till stora delar skriver under på (för jag är inte odelat superpositiv även om jag älskar)? Läs Martina Lowdens text i Dagens Nyheter.

5 tankar på “How to be a woman”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.