Hur gör jag med Sittenfeld?

Det här med att anordna utlottning i enkätform var ju ganska så genialt av mig. Baktanken var förvisso att få veta lite om de tävlande så att jag lättare ska kunna plocka ihop de där vinstpåsarna men oj så många tips jag fått samtidigt. Och inte bara jag, flera bokbloggare har också använt utrymmet för att än en gång uppmana Bokbabbel att äntligen läsa Den hemliga historien i höst, vi får väl se hur det går med det…

Själv chockade jag Helena (i kommentarerna) genom att outa min brist på Curtis Sittenfeldbekantskap och det får jag väl lov att åtgärda antar jag, inte minst med tanke på att författaren i fråga finns med på min boktolva som jag gärna vill klara av innan november månads utgång. Så Sittenfeldkännare, vilken bok ska jag börja med? Prep lockar en del, Mannen i mina drömmar står redo i bokhyllan liksom Presidentens hustru (men säg helst inte att jag ska läsa den först för den är så jäkla tjock och jag hinner inte riktigt det nu…). Så kom igen, påverka mig genom er oändliga visdom (eller snarare Sittenfeld och kanske fiktiviteterkännedom)!

Uppdatering: Jag visste väl att jag kunde lita å er! Ni verkar vara rörande överens (nästan) om att Presidentens hustru är bästa Sittenfeldboken men att Prep också är bra. Jag vet att jag någon gång vill läsa den där tjocka boken men orkar som sagt inte just nu (men du har förstås helt rätt Bokbabbel, de flesta av mina favoitigaste favoriter är mer eller mindre monstertjocka) och dessutom tycker jag inte att det känns helt smart att börja med bästa boken och sen ta ett steg neråt till ganska bra. Alltså jag börjar med Prep och sparar Presidentens hustru till mörkare tider när recensionsexemplaren börjar sina. Tack snälla ni för hjälpen!

18 svar på ”Hur gör jag med Sittenfeld?”

 1. Prep eller Presidentens hustru (ja förlåt, den är tjock, men det är ju även dina favoritböcker, tänk The Passage och Wolf Hall ;))! Sittenfeld är bra, hoppas hon skulle komma ut med något nytt snart!

  (Ja! Jag ska, jag ska!)

  Svara
 2. Prep är en av mina bästa någonsin, den gick rakt in i hjärtat! Och Presidentens hustru är en otroligt välskriven och alldeles underbar roman, med ett bredare tilltal än Prep. Och Mannen i mina drömmar är helt ok. men ändå lite av en mellanbok.

  Svara
 3. Prep! Är lite kär i den, en av mina favoritböcker. Mannen i mina drömmar tyckte jag också var bra. Men jag kommer inte ihåg så mycket av den, så så himla fantastisk kanske den inte var. Presidentens hustru är en speciell bok. Mycket bra. Går i gränslandet mellan fiktion och biografi (är ju fiktion såklart, men jag upplevde den som biografi…)

  Svara
 4. Säger då presidentens hustru då det är enda Sittenfeld bok jag läst. Den är helt fantastisk och bli inte avskräckt av tjockleken det är en sträckläsare!

  Svara
 5. Är inte superförtjust i Mannen i mina drömmar. Prep är dock riktigt, riktigt bra, men tyvärr måste jag meddela dig att American Wife är helt fantastisk. Den måste du läsa någon gång, men känns den för tjock så tycker jag att du ska börja med Prep.

  Svara
   • Okej, men mer vanlig än de andra böckerna. Börja annars med en novell. Laddade ner en från amazon som var bra. Kommer självklart inte ihåg vad den heter nu, så mycket hjälp kunde jag bidra med…

    Svara
 6. Men herregud, hur kunde jag missa/glömma Sittenfeld när jag skulle komma på författare jag verkligen, verkligen vill läsa men ännu inte hunnit beta av!?????? Jag måste fåtttillfälligt hjärnsläpp! Och NU kommer jag ju på flera stycken. Har flera av dem i bokhyllan redan (förstås) men inte kommit mig för det helt enkelt. Ja, du vet ju hur det är. Är övertygad om att det är en författare jag skulle älska, liksom flera andra jag nu kommer på att jag totalt missat. Herregud, Sarah Waters liksom. Hur kunde jag glömma henne?? Och Tana French! Känner hur min obildning börjar bli pinsam! Bra att du tar tag i dina gamla sug i alla fall.=) Borde verkligen utmana mig själv att plocka fram författare jag ännu inte hunnit med.

  Svara
  • Problemet är ju att det finns så många olästa författare man vill upptäcka och så många favoriter man vill läsa mer av…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.