Udda verklighet

Jag visste väl att jag skulle gilla det här, utan minsta tvivel faktiskt. Och ändå var jag oförberedd på att bli uppslukad… Märkligt.

Nene Ormes har skrivit en sån där bok som jag skulle vilja skriva någon gång. En där allt är möjligt och fantasin enbart styrs av de regler man själv ställer upp. En där man som författare lyckas få inte bara en karaktär utan väldigt många att bli omtyckningsbara. En där det är mysigt och läskigt och spännande hela vägen fram. Det är egentligen ett rent under att jag kan läsa boken utan att bli avundsjuk, utan att önska att det vore jag istället för Nene som fått göra det, men det kan jag. Jag blir bara glad över att den är skriven, att den finns och att jag får läsa den tillslut.

Jag gillar Udda jättemycket, hennes drömmar och hur hon hanterar sin särskildhet. Hennes relationer känns äkta och det Malmö hon lever i känns påtagligt och äkta och bekant trots att jag själv aldrig varit där. Det är bra helt enkelt. Så alla ni som törstar efter lite svensk urban fantasy – läs Udda verklighet och gläds sen åt att det nu finns en fortsättning som heter Särskild. Det gör jag.

~Styxx förlag, 2010~

5 svar på ”Udda verklighet”

  1. Blev tipsad om Udda verklighet när jag ville läsa Fantasy, skulle tydligen vara en bra nybörjarbok. som du också skrev i kommentaren ovan. Dock blev jag inte alls frälst.. Fantasy har fortfarande inte lyckats fånga mig tyvärr.

    Svara
    • Jag är inte heller helt förtjust i fantasy som helhet, ibland blir jag dock fångad och det blev jag av Udda. Det finns så många former av fantasy och kanske finns det en annan gren som passar dig bättre eller så kanske du helt enkelt ska strunta i fantasyn, det finns ju en hel del andra böcker att läsa och älska också 😉

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.