Diagnos: kämpigt doktorsbyte

Jag ligger sjukt efter när det gäller rapporterandet av mitt Dr Whotittande och de som är intresserade får ge sig till tåls till whohelgen då det dyker upp tyckande om en säsong och en hög specialavsnitt. Men, just nu har jag begett mig in i helt nytt whoterritorium och det känns lite skakigt faktiskt. En ny Doktor som jag inte alls känner, nya medresande, nytt allt. Och jag saknar Tennants doktor, och Donna. Det är lite som att jag inte kommer vänja mig faktiskt… Hur har det varit för er andra? Är det kört om man förälskat sig i nionde och tionde dokorn eller kan man lära sig att älska också den elfte?

17 svar på ”Diagnos: kämpigt doktorsbyte”

 1. Jag hade också v ä l d i g t svårt för det senaste doktorsbytet även om det känns bättre nu än det gjorde tidigare. Hur man än vrider och vänder på det så är Matt Smith ingen David Tennant eller Christopher Eccleston. Smith är lite för… flakey. För ung? Och det riktigt underliga är att när jag ser intervjuer med honom så blir jag lite kär i hans riktiga person, någon jag inte känner när han är doktorn.

  Det där var ju ingen direkt tröst. Men jag vet att det finns Matt Smith-fantaster därute som kommer göra det här så mycket bättre än vad jag gjorde. 🙂

  Svara
  • Precis så känner jag också, Matt Smith verkar hur trevlig och söt som helst men han ÄR inte Doktorn (för mig iaf). Min man sa något om att Smith spelar Doktorn medan Tennant var Doktorn och lite så änner jag också, vilket med all säkerhet ligger helt hos mig och inte alls i hur Tennant och Smith förhåller sig till rollen eller presterar.

   Svara
  • Och absolut för ung! I slutet sv Tennanteran var Doktorn så trött och gammal och delvis bitter och så helt plötsligt blir han Matt Smith och allt vad det innebär av inte alls de sakerna…

   Svara
 2. Jag har inget emot Matt Smith egentligen, han gör ett bra jobb som den nya doktorn tycker jag. Men för mig värker det fortfarande av tomhet efter att Tennant försvann, jag tror ingen ny doktor kan slå honom för mig.

  Svara
  • Jag är också beredd på att saknaden efter Tennant kommer fortsätta skava, kanske till och med tills det blir dags för en tolfte Doktor. Kanske kommer en omtittning i framtiden ge mig nya möjligheter att omfamna Smith på ett annat sätt.

   Svara
 3. Jag var oerhört fäst vid nionde doktorn och kunde därför aldrig riktigt acceptera den tionde doktorn trots att jag visste att han var bra. Det släppte däremot efter en tid och nu gillar jag honom. Elfte doktorn gillade jag direkt. Han är riktigt grym.

  Svara
  • Jag älskade också nionde doktorn och hade jättesvårt med att han skulle bytas ut, kapitulerade dock för Tennant ganska snabbt efter bara några avsnitt vilket jag tror berodde på det fantastiska samspelet med Rose. Nu är det värre eftersom allt är nytt, men jag vänjer mig förhoppningsvis…

   Svara
 4. Jag tyckte Tennant kändes litet trött och bitter i slutet, så jag trodde det skulle bli bra med en ny doctor. Men Matt Smith har aldrig riktigt vunnit mitt hjärta, även om jag egentligen inte tycker att det är något större fel på honom. En fördel är dock att River Song varit med en del på senare tid, henne gillar jag skarpt!

  Svara
  • Tyckte också att det kunde vara dags för byte men det blev så konstigt att gå från tröttheten till den naivitet Smiths doktor utstrålar. Jag tror det är lite av mitt problem iaf. Gillar också River Song, och Amy, och Rory faktiskt, men saknar doktorn…

   Svara
 5. Det kan nog bli lite tungt, hade svårt att släppa Tennants doktor i början och han kommer nog för alltid vara MIN doktor. Men, med det sagt har jag ändå lyckats släppa in även Smiths doktor. Kan tänka mig att det har att göra med att det även byttes spår i serien på produktionsplanet. Det blir en ny serie tack vare de nya karaktärerna och det är verkligen den största styrkan med den här serien, dess förmåga att byta skepnad på ett så grundläggande plan och ändå lyckas med att upprepade gånger göra mig helt uppslukad.

  Svara
  • Det är både svårt och bra det här med att serien ändrar spår, det är svårt att anpassa sig oh samtidigt är det nog det som gör det möjligt att klara av doktorsbytet alls.

   Svara
 6. Jag hade väldigt svårt för Eleven i början. Hela säsong 5 tog det innan jag började fatta tycke för honom. Nu tycker jag att han är riktigt bra, men i och med att serien också bytte författare till säsong 5 så tycker jag att den har blivit väldigt annorlunda. Fortfarande bra, men på ett helt annat sätt.

  Svara
  • Det tar tid att vänja sig vid allt det nya, och jag börjar tro att det nog tar mig hela säsongen men jag hittar nog fram jag också tillslut ( det är ju inte alls dåligt, bara annorlunda).

   Svara
 7. Jag har precis avslutat säsong tre och jag har fortfarande inte riktigt kommit över bytet från Eccleston till Tennant 🙂 Fast nu börjar jag känna mig rätt okej med Tennant är det snart dags för nästa byte.

  Svara
  • Jag hade också svårt med det bytet men accepterade Tennant ganska snabbt ändå, med det inte sagt att jag inte fortfarande saknar Eccleston…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.