Jag har börjat göra listor

Jag klagar verkligen inte. Inte alls. Verkligen. Men vilken höstutgivning vi har i år!  Högen av recensionsböcker har växt för varje dag och så gjorde jag ju den där födelsedagsbeställningen och ärligt talat, jag tror jag drunknar i böcker! Och det är förstås helt sjukt småstressigt att hinna med och alldeles, alldeles underbart! Så nu har jag börjat skriva listor över i vilken ordning böckerna ska läsas. Det framstår troligen som sådär lagom lustfyllt men de är väldigt sköna att ha de där listorna. Och jag ska väl inte påstå att jag följer dem särskilt slaviskt heller…
Hur har ni det i bokfloden, skriver ni listor eller går ni helt och hållet på känn?

18 svar på ”Jag har börjat göra listor”

 1. Jag har en elektronisk post it där jag listar recensionsböcker som är på kommande, vilka jag redan bett om, och när de har recensionsdagar. Tar bort dem från listan när jag (förbands)publicerat recensionen. Älskar listor, och det här är ett ytterst välfungerande sätt för just mig. Men i vörigt gör jag inte läslistor annat än för sommaren eller resor, kör på lustläsning även om jag förstås försöker prioritera rec.exen om det är kort tid kvar till rec.datum

  Svara
  • Det låter ju väldigt bra, måste jag prova. Är mest ute efter att hålla koll på ordningen på recdatum plus att det alltid är lika trevligt att stryka något från en lista 🙂

   Svara
 2. Jag vet inte förrän jag har läst ut en bok vad jag är sugen på sen. Det som känns lite jobbigt med recex att man känner vissa förpliktelser att läsa dem i någon sorts ordning.
  Jag är också lite ambivalent inför att ha mängder av böcker på vänt… Både härligt och jobbigt… Men det är ett trevligt besvär. Å andra sidan känns det inte bra att vara utan ny läsning heller… I-landsproblem? Vet bloggare som tycker att bloggare som klagar över det här är sjåpiga

  Svara
  • Absolut ett ilandsproblem och otroligt sjåpigt men sån är jag ibland 😉 Jag går också mest på
   Känsla och har listorna till stöd när jag inte riktigt vet vad jag känner för. Är rätt avspänd i relation till recex numera men stressas för tillfället av alla böcker (rec och annat) jag vill läsa på stört, omedelbums…

   Svara
    • Jag gillar personligen när förlagen har god framförhållning, ibland har jag fått böcker en månad före recdatum och då blir jag riktigt glad. Två veckor innan är mer vanligt och det är också helt ok, jag förstår ju att man skickar ut böcker när man kan. Sen måste man ju inte läsa och publicera på recdagen heller, det går ju att skriva senare men jag gillar att läsa innan alla andra skriver så jag inte behöver påverkas av andras tyckande under läsningen (därför tycker jag det är jobbigt när böckerna släpps till handeln veckor innan recdatum så att alla som köper kan blogga om boken innan jag som fått recex ens hunnit läsa).

 3. Det enda jag har upplistat är hyllvärmare, det har verkligen varit bra för att faktiskt få dem lästa! Men att lista recex verkar ju inte vara en dum idé det heller 🙂

  Svara
  • Det är ju det här med minnet också, utan listor skulle jag inte kunna hålla ordning på vad jag tänkt mig att läsa 😉 Har förövrigt fyllt en hel bokhylla med hyllvärmare, det är något av en uppenbarelse att se dem samlade…

   Svara
 4. Haha, så skönt att jag inte är själv om det här. Här listas det ocksa. Har numera en egen kalender till recensionsexemplaren med recensionsdatum. Sen har jag även planerat in andra böcker emellan så jag hinner med de där som jag vill tokgärna läsa som inte är recex så jag känner att det blir en bra blandning. Jag klagar inte heller men det är lite stressigt nu. Puh!

  Svara
  • Det låter ganska precis så som jag lagt upp det (förutom att jag skriver på lösa lappar och inte i kalender), försöker också blanda lite och dessutom få in lite biblioteksböcker i planen så att jag inte ska sitta på dem i evigheters evighet.

   Svara
  • Ja, men det är väl det som är meningen med listor, att man känner sig lite duktigt när man knåpar ihop dem, lite äventyrlig när man struntar i listan och sen lite duktig igen när man får stryka från listan även om det är i totalt random ordning 😉

   Svara
 5. Jag älskar listor. För allt. Jag har kommit på att jag är så lättlurad att när något står på en lista så gör jag det 🙂 Och allt jag skrivit på en lista behöver jag inte komma ihåg, på det viset frigörs viktigt utrymme i hjärnan.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.