Soulless

I all korthet…

Soulless av Gail Carrigan är en lättsmält karamell, en bitsk bagatell och en rätt snygg drift med såväl urban fantasygenren som den viktorianska litteraturen. Jag gillar det men utan att falla sådär pladask. Det är ju för all del rätt underhållande men jag kommer nog inte läsa vidare i serien*, tror jag i alla fall…

*och precis här vill jag att ni alla tar upp en spontan applåd över att jag äntligen hittat en serie som jag inte tänker köpa in alla delar av och läsa tvångsmässigt. Tack Gail Carrigan!

9 svar på ”Soulless”

 1. Ha!
  snart råkar du nog beställa del två nån uttråkad dag;) Inga mästerverk men underhållande o de andra delarna har inte lika stor koncentration på erotiken (vilket var min största invändning mot del ett)

  Svara
  • Mäh Maria, tyst nu *håller för öronen och lyssnar inte alls på vad du säger* 😉 nej men allvarligt, det är nog inte alls omöjligt att jag läser vidre någon uttråkad dag. Jag tycker ju inte att det är dåligt, bara att det inte är någon sån där måsteserie.

   Svara
 2. kom bara igenom halva. kände lite som du. tyckte om den, ville tycka mer om den, men tänkte att det finns så många böcker därute som jag hellre läser. eller läser om.

  Svara
  • Så är det absolut, själv läste jag den en sån där dag när jag bara orkade med lite lättsmältoch underhållande och då gjorde den sig bra.

   Svara
 3. Hejsan!

  Helt galet vad mycket litteratur m.m. det finns med vampyrer!!! Jag har som sagt blivit biten och har nästan abstinens när jag inte har några vampyrer i närhet i form av litteratur eller tv-serier. 🙂 Det här är verkligen inte likt mig, jag brukar läsa ”må-bra böcker”!!! Det här är den nya sortens ”må-bra” för mig!! Ha ha ha
  Har du läst någon ”bit lit”? Chic lit + vampyrism= bit lit. Har läst en nyligen och facineras än en gång över på hur många olika sätt vampyrer kan framställas på.
  Jag har i alla fall beställt ”Släktet” av Del Toro och Hogan. Vilket är den första delen i en planerad trilogi, som verkar riktigt bra. Har du läst den?
  Blev en massa frågor, men du är så gott som den enda bloggaren jag hittat som har en förkärlek till vampyrer (har dock inte letat så mycket i och för sig).

  Svara
  • Kul att du fastnat för vampyrer, det finns mycket bra att läsa men förstås också en hel del mindre bra… Någon bit lit har jag inte läst, tanken fascinerar men tror inte att det är något för mig (gillar inte chick lit så värst). När det gäller Släktet så är den första halvan av den något av det läskigaste jag läst, sen spårar det ur lite. Tvåan var sådär och trean har jag inte läst än, får se om jag gör det. Vill du läsa mer bra vampyrer rekommenderar jag förstås The Passage om du inte redan läst och Octavia Butlers Fledgling som är helt fenomenal. Vill du ha mer tips så kolla gärna i min Vampyrsamling ovan. Och så kan jag tipsa om ett besök hos likaledes vampyrbitna bloggaren Eli läser och skriver (se länk i min blogglista till höger). Hör gärna av dig igen om något du läst eller undrat!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.