Nu ser du mig

Jag läser sällan böcker som skrämmer mig på riktigt. Dels för att jag aktivt undviker deckare och liknande, dels för att skräck sällan river tag i mig över boksidorna (film är värre men där undviker jag ännu mer). Jag gillar att bli berörd men inbillar mig att jag inte gillar att bli skrämd. Men så kan det någon enstaka gång dyka upp en bok som skrämmer för att den berör och då går det sällan att värja sig. Mot Nu ser du mig kan ingen värja sig…

Det hela började förstås med en rekommendation, från eminenta boktipsaren Bokbabbel som började skriva om Bolton för någon månad sen. Sen såg jag ungefär samtidigt att Modernista skulle ge ut denna i höst. Sagt och gjort, höstläsning it is och som det passar det förstås mycket bra.

Lacey är ung och ny som polis när hon dras in i ett fall som snabbt blir personligt. Det är Jack the Ripperrepris, London, ett polisteam att älska och en berättare man aldrig vet var man har. Jag älskar det från första sidan och nästan ända in i mål (slutet är lite för abrupt och förutsägbart för min smak men jag förlåter gärna det). Jag läser och bläddrar, drömmer mardrömmar och läser vidare. Jag läste också när jag nattade barn och tordes nästan inte gå ensam upp på övervåningen efteråt… Skitläskig, jättebra, rekommenderas till alla med nerver av stål som vill lära känna ett annat London. Själv har jag redan beställt den alldeles färska fortsättningen Dead Scared, och sen ser jag fram emot att läsa allt Bolton någonsin skrivit, utom möjligen den om de där barnen (Ond skörd) som jag försökte mig på men blev så himla ledsen av…

~Modernista, 2012 / Recensionsexemplar~

9 svar på ”Nu ser du mig”

  1. S J Bolton dyker upp allt oftare. Jag har Before I go to sleep på Att-läsa-listan och har ännu ej läst något från författaren. Jag är inte heller någon deckarfantast, men det är skönt att blanda läsningen med lite spänning emellanåt. Snabb läsning. Snabba resultat.

    Svara
  2. Det här är den mesta bladvändare jag har läst på hur länge som helst. Berörd är verkligen rätt ord. Kan bokstavligt talat inte sluta läsa. Min rec kommer om någon dag också. En sak som störde mig enormt dock och som Metta på Böckerx3 gjorde mig uppmärksam på på twitter är alla datumfel. När jag väl hade börjat tänka på det så kunde jag inte släppa det och det är JÄTTEmycket fel, HELA tiden. Söndag den 6 oktober övergår i lördag den 6 oktober och dessutom så går liksom datumen inte ihop. I början följer datumen 2012 års kalender rätt bra men sedan hoppar de plötligt. Det är så tråkigt för det ÄR verkligen det mest spännande jag läst på evigheter. Jag antar att det är ett korrfel i översättningen, men det hjälps inte. Jag stör mig liksom på det mellan kapitlen hela tiden.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.