Introduktion (Whohelg)

Äntligen, äntligen, äntligen! Nu drar vi igång den här Whohelgen. Några ord först kanske om bakgrunden och anledningen till att vi wovianer ska ägna helgen åt högtid medan de mer skeptiska ska våndas över whoviseringen av bloggosfären i två hela dagar…. Det hela började, som tidigare konstaterats, med att Bokstävlarna och Beroende av böcker vid upprepade tillfällen började (redan förra hösten om jag minns rätt) propagera för en whotittning. Detta resulterade i ett inköp av första nya säsongen av Doctor Who i våras. I juni bestämde jag mig för att ge den en chans och sen var jag liksom förlorad vilket står mycket tydligt om man läser här, här, här, här och här.

Men egentligen är ju historien längre än så, den involverar Torchwood (läs mer här, här, här, här och här) och en hel massa annan tittning som tagit mig fram hit… Men strunt i historien nu, vi kör igång denna helg av Whotexter! Det kommer bli högt och lågt, spontant och mer genomtänkt – själv tänkte jag köra på det lite mindre genomtänkta men det ska nog gå bra i alla fall… Schemat hittar ni här. Skulle någon bli så inspirerad att hen bara måste hänga på så är det förstås väldigt välkommet, glöm bara inte att lämna en kommentar här på bloggen så att jag vet vad jag ska hålla koll på och länka.

Några oumbärliga men bekvämt korta fakta:

 • Doctor Who har sänt i brittisk tv sen 1963.
 • Torchwood är en spinoffserie till Doctor Who.
 • Hittills har 11 skådespelare porträtterat Doktorn i serien.
 • Jag har sett fem säsonger av det som kallas nya serien som inleddes 2005 med Christopher Eccleston i rollen som Doktorn (följd av David Tennant & Matt Smith).
 • De flesta av de övriga deltagarna har sett betydligt mer.
 • Tillsammans kommer vi förmodligen kunna täcka in ganska mycket av Whovärlden, möjligen och troligen med stor tyngdpunkt på nya serien (från 2005 och framåt).
 • Spoilervarning utfärdas på alla inlägg under hela helgen!
 • Trevlig läsning allihop!

11 svar på ”Introduktion (Whohelg)”

 1. Oh, ni kommer att förgylla min helg! Jag är ledig, näsan rinner och det regnar konstant sen igår förmiddag. Jag tänker frossa i några favorit avsnitt med Doktorn och varva med era intressanta inlägg 🙂

  Svara
  • Det låter ju som ett fantastiskt inlägg, hoppas det hjälper, att du blir frisk och får riktigt bra tittning och läsning i helgen!

   Svara
 2. Och jag och pojkvännen kollar in inläggen och jag hävdar envist att han inte får läsa mitt inlägg förrän imorgon klockan 15:00. Jag har tidsinställt inlägget, men kan behöva publicera det för hand (jag har märkt att tidsinställda inlägg inte alltid vill samarbeta!). (:

  Svara
  • Kul att ni läser runt bland inläggen, och det är klart att han får lov att vänta tills publiceringsdags allt annat vore ju fusk 😉 Det är alltid lite osäkert med tidsinställda inlägg, är smått förvånad att alla mina kommit upp när de ska…

   Svara
   • Ja, det här med tidsinställt är ju magnifikt när det fungerar, men stressande om det inte blir som bestämt vid vissa tillfällen. (: Jag kommer ha koll vid tretiden imorgon ifall att – det måste jag inte minst då jag har youtube-klipp som kan komma upp lite formatmässigt fel (enligt min smak om mellanrum) …

    Pojkvännen och jag tackar hittills för ett himla trevligt initiativ! Det är kul att se att det är så mycket olika inlägg trots allt – vi vet ju som sagt inte vad den ena eller andra tänkt skriva! (:

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.