Favoriter (Whohelg)

Dags för favoritavsnitt från Doctor Who. Och hur svårt är inte det? Det finns så sjukt många avsnitt som jag verkligen gillat (redan efter första tittningen) men jag har här valt ut några av dem som lever kvar i mig, som krossade mitt hjärta och som värmer det så gott de kan… Spoilervarning förstås!

Father´s day (säsong 1): Rose tar med sig doktorn (som svartsjukt undrar om det är enbart för detta ändamål hon valt att följa honom) tillbaka i tiden för att möta/rädda sin pappa. Jag älskar hur Rose gör alla de där misstagen, hur arg doktorn blir samtidigt som han undlåter att berätta hur allt kan rättas till bara för att det skulle göra henne ledsen. Och pappan, hur fin/sorglig är inte han? Mitt första gråtmöte med Doktorn och Rose…

The impossible planet & Satans pit (säsong 2): Jag vet inte varför jag grips så oerhört av det här avsnittet. Det finns egentligen de som är bättre under den här säsongen men det är nog intensiteten som gör det. Tillsammans med det ultimata beviset på Doktorns tilltro till Rose, det spelar ingen roll om han dör så länge hon lever.

Doomsday (säsong 2): Hela den föregående serien leder fram till slutet av Doomsday-avsnittet och resten av serien formas helt och hållet av det som händer där. Doktorn krossas, Rose försvinner och jag som tittare sitter där och försöker torka tårarna samtidigt som jag vet att ingenting kommer bli som det var igen. I den lilla världen av Doctor Who alltså…

Blink (säsong 3) Förstås. Inte bara får man här den famösa Wibbly Wobbly-monologen utan också det självklara att sad ”is happy for deep people” plus Whoseriernas absolut läskigaste ondingar. Hjärtat stannar på riktigt… Och doktorn är knappt ens med…

;

The end of times 1&2 (säsong 4,5) satan i gatan vad de känns de här avsnitten. Jag var rätt förkrossad när nionde doktorn blev den tionde men efter den här stjärnsmällen blir jag mig nog inte lik igen… Jag älskar hur Russel T Davies verkligen tar ut svängarna och säger adjö tillsammans med Tennant och (får vi väl förmoda) The Master. Och jag älskar dem alla, och jag vill inte att de ska dö…

Vilka är dina favoritavsnitt? Visst är det oerhört svårt att välja ut guldkornen när det finns så mycket fint att välja bland? Själv får jag lite småångest över allt jag inte gav plats här, som biblioteksavsnitten (men de fick ju ett eget inlägg) till exempel…

6 tankar på “Favoriter (Whohelg)”

  1. The End of Time (1,2) är ett av mina också, likaså Blink. Men mina två absoluta favoriter är Midnight och dubbelavsnittet Human Nature/Family of Blood. Kanske på grund av att man i båda får se en helt annan sida av the Doctor. Sedan älskar jag olyckliga kärlekshistorier också, och den i Human Nature är verkligen helt perfekt.

    Svara
    • Midnight är en av de avsnitt jag ville välja men inte fick plats med… De där avsnitten med en mänsklig och utlämnad doktor är alltid spännande.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.