Bokmässan

Nu börjar det bli mer än hög tid för bokmässeplanering och bokmässeinlägg en masse här på bloggen. Men jag kommer nog inte leverera så mycket sånt här i år känner jag… Jag ska förvisso på mässan och jag har förvisso tonvis med roliga saker på g under helgen. Men jag vet inte än precis vilka seminarier jag ska besöka och jag har nog inte ork mitt i allt packande och praktikfixande (barn till barnvakt, katt till kattvakt, kläder till resväska och så vidare) att skriva en massa inlägg. Och sen vet vi ju alla som brukar läsa här hur sjukt kass jag brukar vara att rapportera under tiden och till och med i efterhand. Men jag ska på mässan och det kommer bli ungefär såhär:

Min torsdag
Under bokmässans första dag är jag helt och hållet bibliotekarie. Då skrider jag runt på mässgolvet iförd en rosa (mycket rosa!) t-shirt med texten Bibliotek Värmland. Jag tittar på montrar, besöker några seminarier och håller tummar för att Bibliotek Värmland (som mitt bibliotek är en del av) får utmärkelsen Årets bibliotek. Dagen avslutas med mingel i värmlandsmontern och middag med arbetskamraterna.

Min fredag
Denna dag transformeras jag från bibliotekarie till bokbloggare. Tröjan kommer inte vara rosa och nu åker visitkorten fram. Jag kommer vandra planlöst, luncha och planlägga hemliga framtidssaker med Linda och besöka lite seminarier, på kvällen blir det Formamingel. Om jag inte är alldeles för trött vid det laget, risken finns…

Min lördag
Denna dag är jag en ganska trött bokbloggare som besöker golvet enbart kanske första timmen, resten av tiden ägnas åt seminarier och trolig hotellrumsvila. Och så blir det ju Forma Books blog awardutdelning dit jag tänker gå och jubla åt att Linda kammade hem det hela. Kvällen avnjuts med massor av trevliga bokbloggare som middagssällskap.

Min söndag
Kanske hinner jag med en snabbis på mässan men troligen inte. Antagligen blir det långsov och långsam promenad ned längs Avenyn innan hemresan vid lunchtid. Och på tåget lyssnar jag på avslappnande musik och läser någon av de böcker jag köpt på mässan.

Låter som en ganska bra mässa, trots avsaknaden av detaljplan…

8 svar på ”Bokmässan”

  1. Skönt att vara där alla dagar så man kan ta det lite lugnt mellan varven. För mig blir det mässgolvet hela torsdagen och seminarier på fredagen. Kommer att åka hem trött och leende på fredag eftermiddag.

    Svara
  2. Jag tycker ditt program lät helt perfekt! Lite jobb, mycket mässtid, festligheter och hotellnätter. Jag hoppas du får underbart inspirerande dagar i Göteborg. Berätta gärna i bloggen hur du haft det, eller så får jag ta och lura hit dig på en kopp te framöver. Ha det bra!

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.