16 april 2024

Inför kvällen

Ibland snöar jag in på saker vilket resulterar i att det inte blir något av något. Nu är det Jonas Gardell som fått mig att fastna i vinkelvolten. Jag hade tänkt skriva något efter bokmässan och inför tv-serieversionen av Torka aldrig tårar utan handskar som börjar ikväll. Jag har hållit på i två veckor och plitat på ett inlägg om känslor hit och dit. Om upplevelsen av skuld som jag drabbades av när jag läste boken och som Jonas Gardell befriade mig från på mässan (vi behöver inte känna skuld, bara en skyldighet att inte glömma och att förändra). Jag har skrivit om hur jag påverkats av Jonas Gardells skrivande genom åren och hur det hållit mig levande. Sen har jag suddat och tagit bort och mått lite illa över hur pretentiöst och patetiskt det alltid blir när jag försöker förklara det där som verkligen betyder något. Kanske om jag håller på och skriver några veckor till… Men det orkar jag inte, det är inte riktigt det den här bloggen är så jag lägger ner. Vill någon veta mer om vad Jonas Gardell betyder för mig kan man läsa det här och min recension av Torka aldrig tårar utan handskar finns här. Vill ni veta vad jag pysslar med ikväll så kan jag meddela att jag troligen sitter uppkurad i ett soffhörn och gråter och att det kommer vara helt ok och kanske till och med alldeles underbart. Tittar ni på Torka aldrig tårar utan handskar ikväll?

11 tankar på “Inför kvällen

 1. Om banen håller sig någolunda lugna så ska jag absolut titta, så håll tummarna! Hade en ide om att läsa boken först men inser att tiden för länge sedan sprungit ifrån mig. Egentligen borde man nog ha en påse godis som snuttefilt vid TVn ikväll.

  1. Jag hade också egentligen velat läsa alla böckerna först (det blir ju tre framåt våren) men det får jag ju släppa. Hann dock inte titta igår…

 2. Självklart! I boken skriver Gardell: ”Att berätta är en sorts plikt. Ett sätt att hedra och att sörja och att minnas. Föra minnets kamp mot glömskan” – således är det vår plikt att läsa, så att minnet lever kvar hos oss alla. Precis som du skriver – vi har en skyldighet att komma ihåg och föra vidare. Här är min recension av boken: http://litteraturkvalster.wordpress.com/2012/09/20/en-rak-hoger-direkt-mot-hjarta/

  Även Homeland har säsongspremiär ikväll. Ska du se den?

  1. Jag missade första säsongen av Homeland men jag fattar ju att jag måste göra något åt det, får bli dvd-tittande vid tillfälle 🙂

   1. Jag kollar ikapp första säsongen av ”Homeland” just nu, och ojojoj, vad bra det är! Har inte varit så kär i Claire Danes sedan, tja, ”Mitt så kallade liv”…

    Och naturligtvis satt jag bänkad klockan 21.00 igår. Har skrivit om mina intryck på bloggen, vore kul att läsa dina också. 🙂 (Det var extremt dåligt ställt med värmländskan, eller hur…?)

    1. Måste helt klart se Homeland, det får bli nästa projekt efter Doctor Who!

     Kommentarer kommer men jag hann ju inte med att se igår pga segdragen nattning av barn… Ikväll tänkte jag titta ikapp och sen kommer mina tankar här (och då ska jag läsa dina också). Bävar dock för värmländskan nu…

 3. Först tänkte jag att det var självklart. Visst skulle jag se Torka aldrig tårar utan handskar! Men ju närmare klockslaget jag kommer, desto mer tveksam blir jag. Förmodligen ser jag det på SVT Play senare.

  Däremot ska jag absolut se första avsnittet av säsong 2 av Homeland klockan tio! Jag och mamma har peppat så otroligt mycket inför den premiären.

  1. Jag såg inte heller Torka… igår. Det var det där med logistiken och barn som inte somnade i tid osv. När jag hade tid var klockan närmare tio och jag orkade inte se inspelningen, tänkte att det kanske skulle bli svårt att sova direkt efter… Ikväll hoppas jag dock få en ny chans.

   Jag missade, som jag skrev i tidigare kommentar, Homelands första säsong men att döma av alla förväntansfulla tillrop så måste jag nog göra något åt det snarast…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.