Slalomläsning

Just nu är fiktiva maken bortrest för att bedriva viktig forskning och jag är lämnad att ensam ta ansvar för mig själv (och barnen men de reder sig ju). Doctor Whoförbud råder åtminstone på det sätt att jag inte får se några nya avsnitt förrän vi kan se tillsammans. Det går förvisso att se om avsnitt men mestadels blir det läsning. Såhär ungefär:

Före mörkrets inbrott använder jag all tid jag får till att läsa S. J. Boltons Dead Scared. Efter mörkrets inbrott ångrar jag mig gruvligt. Varje kväll…

Vid den ca en och en halv timmes långa barnnattningen läser jag först några kapitel ur barnens böcker, vanligen någon LasseMaja. Därefter läser barnen själva i ca en halvtimme och jag läser då en avhandling som jag lovat recensera för Historisk Tidskrift. När barnen fått sina godnattkramar och förhoppningsvis ligger tysta och sömniga i sina sängar (hahaha) övergår jag till skönlitterär och oläskig läsning i form av De besatta av A.S. Byatt.

Klockan halv tio kommer jag upp på övervåningen igen och där någonstans är läsorken slut. Ibland blir det då ett reprisavsnitt av Dr Who, kanske lite Castle eller allt som oftast sängen. En rätt bra rutin jag fått till om jag får säga det själv. Det enda jag saknar är kvällspromenaderna. Och maken…

4 svar på ”Slalomläsning”

 1. Det låter som ett fint flyt i läsningen. Själv har jag hamnat i lässkugga. Hankar mig fram och får bara läst 2-3 sidor per dag. Inte så bra metod för att komma in i roman. Ur läsfas helt enkelt.

  Svara
  • Jag har varit ur läsfas men liksom tvingat mig tillbaka in med det här upplägget. Jag ville utnyttja tiden när jag nattar barn till annat än mitt surfplatteberoende och det har tack och lov funkat.

   Svara
 2. Bara att höra att det finns andra som också har 1,5-timmarsläggningar får mig på lite bättre humör en kväll som denna. Skönt att inte vara ensam i världen om detta.

  Själv läser jag icke-deckare/icke-fantasy på tåget varje dag medan någon bok ur nämda kategorier alltid får lite tid när jag själv ramlar i säng. Telefonen är förbjuden leksak vid dessa tidpunkter.

  Svara
  • Jag har också börjat med surfförbud i närheten av lästiden, det blev tvunget.

   Och de där läggningarna är rätt tärande men det är skönt att jag kan ägna dem åt läsning i alla fall… Du är inte ensam i eländet…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.