Tankeläsaren

Läsningen har gått väldigt segt på sista tiden och naturligtvis var det en ungdomsbok som behövdes för att lösa upp den knuten. En riktigt bra ungdomsbok dessutom, som tipsats mig av flera av mina mest betrodda suppliers.
 
Katsa är den tuffaste och hårdaste av hjältinnor. hon är dessutom impulsiv men eftertänksam, varm men skuldtyngd. Hon är allt som vanliga människor är men gånger tio tusen och jag gillar henne. Redan från början gillar jag henne för att hon är en människa. Ingen Lisbeth Salandertyp som man inte begriper sig på, Katsa slåss förvisso som värsta superhjälten men hennes reaktioner är aldrig svåra att följa. Sen kommer Po och honom måste man också älska direkt liksom deras samspel och hur de jobbar med sina problem och det där med jämställdhet och bundenhet och frihet. Och jag älskar att just det inte görs till något större problem. Po låter Katsa vara den hon är och hon låter honom vara den han är. Så väldigt ovanligt, så väldigt skönt. Det här är faktiskt en bok som jag utan betäckligheter kan sätta i händerna på såväl min son som min dotter när de når rätt ålder.
 
Det första jag gjorde när jag läst ut den här boken var att googla fortsättningen vilket alltid är ett gott tecken. Jag har inte tid att läsa den riktigt än men snart så. Har ni läst Monstrets dotter, är den lika bra som den här? Kan man leva med att huvudkaraktärerna byts ut?

~Månpocket, 2012 /Recensionsexemplar~

9 svar på ”Tankeläsaren”

 1. Härligt att du gillade, jag fick den där i en av goodie bagsen från bokmässan och tror att den kommer att passa mig perfekt nu när jag vill nosa lite på fantasy. Feuerzeug läste också nyligen (men på engelska) och var också helt förtjust

  Svara
  • Jag har hört mycket gott om den ända sen den kom för något år sen, hoppas verkligen att den blir mycket läst eftersom den är så bra och också ger en lite annorlunda och uppfriskande bild av det här med unga kärleksrelationer.

   Svara
 2. Tankeläsaren står på min lista över böcker som jag ska läsa. Men som vanligt finns det alltför många intressanta böcker jämfört med hur mycket lästid jag har.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.