Mantels andra…

…vann precis som den första!

Det var inte meningen att sitta uppe och twittra hela kvällen men om jag inte gjort det hade jag tvingats somna utan vetskapen om att en av världens bästa böcker prisats. Och det hade ju varit synd. Bring up the bodies av Hilary Mantel blev årets vinnare av prestigefyllda Man Booker Prize. Första boken i serien Wolf Hall vann samma pris för tre år sedan. Synnerligen välförtjänt och väldigt, väldigt roligt!

Läs mer här!

6 svar på ”Mantels andra…”

  • Haha, nästan så jag tänkte så också 😉 Jag tycker förstås att du absolut ska lyssna på mig och James och läsa bums!

   Svara
 1. Men det är ett intressant faktum att Mantels böcker är översatta till de andra nordiska språken (om de också är översatta till Isländska vet jag inte) men inte till Svenska. Uppenbarligen anser Svenska förlag att det är svårt att sälja översatt engelskspråkig prosa när så många svenskar läser originalet på engelska innan man hunnit översätta?

  Svara
  • Så kan det säkert vara, tror dock att det finns en marknad ändå och dessutom har det ju funnits möjlighet att översätta Mantel i ganska många år nu. Intressant att hon finns på andra nordiska språk redan.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.