Feberflickan

När en bok får mig att tänka på Alias Grace, Min skugga och Mordbyn, då kan man konstatera att den är bra…

Feberflickan är en obehaglig historia som till stora delar utspelar sig inuti en ung flickas verklighet. Är det verkligt verkligt eller fantasi och vanföreställningar? Det är hur som helst väl gestaltat och jag älskar sättet på vilket berättelsen blir till. Framförallt gillar jag första halvan, innan jag egentligen vet något om vad som hänt förutom att det är något och att det är skevt.

Luna är en opålitlig berättare, en opålitlig iakttagare och hon försöker inte heller ge sken av att kunna litas på. Det är så oerhört obehagligt och sorgligt alltihop att det är svårt att bestämma vad som är värst. Det här är riktigt, riktigt bra och särskilt för alla oss som tycker att det är (mer än) ok att aldrig få klarhet i vad det är som hänt och varför.

Det här är en bok som trollbundit och kommer att förfölja mig länge.

~Columbi Publishing, 2012 /Recensionsexemplar~

4 svar på ”Feberflickan”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.