Jag måste komma på något

En hyllvärmarutmaning eller något. Det här är hyllan med senast inköpta böcker jag vill läsa men inte hunnit med än.

20121016-203941.jpg

Och högen växer hela tiden, vilket inte hyllan gör. Måste läsa undan lite innan jag köper mer. Men jag har tyvärr lite svårt att fatta det.

Nämnas bör kanske att hyllplanet ovanför också är fullt med böcker som jag köpt men inte läst, de är dock inte lika akut efterlängtade i läsfåtöljen vilket egentligen är ännu värre…

20121016-204312.jpg

Jag måste verkligen skärpa mig! Några förslag på hur?

PS: Jag har förstås en hel massa annat oläst utspritt i bokhyllor över hela huset också. Sånt som varit oläst ännu längre… DS

PS2: Jag ber om ursäkt för de mörka och lite oskarpa bilderna men jag är säker på att ni trots dem förstår läget, jag har en del böcker på tur… DS

19 svar på ”Jag måste komma på något”

 1. Eeeh, + 1 på den liksom. Har inte direkta hyllor för olästa böcker, dock några högar med ”akuta” rec.ex, och sedan högar med t.ex. böcker jag fått i goodie bags eller som oönskade rec.ex, som jag nog tänker läsa men inte vet om jag vill behålla och därför inte ordnat in i ”vanliga” hyllan. Som alltså även den dignar av olästa böcker.

  Men: läs ”Broken Harbour”!!

  Svara
  • Och ovanför den där hyllan ovanför har jag hyllan med pålästa rec ex… Och ja, klart jag ska läsa Broken Harbour, måste bara läsa Fairhful place först 😉

   Svara
 2. fast. tror nog att båda tana french och gillian flynn kan få dig att tsräckläsa. det var dessutom de enda jag lyckades urskilja:). läs 20 sidor, har du inte fastnat: ställ tebaks dem.

  Svara
  • Jag tror att varenda en av de där böckerna är sånt jag skulle kunna sträckläsa… Där finns också en del Elizabeth Hand bland annat… Men French och Flynn är heta tips absolut, särskilt Flynn som står väldigt långt fram i kön (men efter The Twelve, Illyria och Fludd som jag läser just nu…)

   Svara
 3. Mycket godbitar i den hyllan! Jag tror inte ens det är fysiskt möjligt att få mina hyllvärmare att rymmas i en bokhylla – så illa är det.. Om du hittar på någon bra utmaning borde jag haka på! / Hon som bör i en bokhandel

  Svara
  • Tror inte det vore fysiskt möjligt för mig heller att få plats med alla olästa i en hylla, det här är (några av) de mest akuta olästa… Ska fundera på lämplig utmaning men så länge får vi glädjas åt att det inte är helt fel att bo i en bokhandel heller 😉

   Svara
 4. Igenkänningsfaktormätaren gick precis sönder! Jag har också MASSOR, i klass med Helena, vi pratar nog en hel bokhylla, inte bara hyllplan 😉

  Om du kommer på något bra hoppar nog jag också på. Det är nog vad jag behöver för att komma igång igen!

  Svara
  • När ni säger sådär så känner jag nästan att jag skulle behöva gå igenom alla mina hyllor och räkna hur många som är olästa, kanske är det den siffran som kan få fart på mig (jag gissar på att det är över hälften av alla mina böcker och jag har alltså 10 fulla hyllor hemma…)

   Svara
 5. Vem känner inte igen sig?! Jag sprider dock mina: lite i bokhyllan, lite på sängbordet och lite i fönsterkarmarna. Allt för att lura mig själv att det är heeelt okej att köpa än fler.

  Den tjocka gula i mitten på den undre bilden kan jag varmt rekommendera! 🙂

  Svara
  • Smart att sprida ut dem så att det inte verkar som ett överhängande problem 😉 Ska ta mig an den gula snart, allt tyder på att den är riktigt bra.

   Svara
 6. Så ser mina bokhyllor ut också. Jag har försökt ha en hyllvärmarutmaning men det har inte funkat för mig 😛 Men som Helena skrev ovan, det är ju inte fel att bo mitt i en bokhandel 😀

  Svara
 7. Om jag hade en speciell hylla till alla olästa böcker skulle jag nog läsa fler! Jag lägger några på hög bredvid sängen men de flesta stoppar jag in i den ”vanliga” bokhyllan. Och där kan de glömmas bort…
  Det vore ju bra om det funkade så att man inte köpte/fick nya böcker innan det finns tillräckligt med plats på olästa hyllan, men det funkar ju inte så. Vissa böcker bara MÅSTE ju få följa med hem…

  Svara
 8. Hum, det som fungerade för mig var att a) börja låna på biblioteket mer och b) skaffa en eboksläsare. Visserligen kan jag fortfarande få shoppingmani på Kindle, men det orsakar i alla fall ingen platsbrist i den redan fulla bokhyllan.

  Nackdelen är att jag är väldigt förtjust i att läsa på min platta så nu drar jag mig för att läsa de fysiska böckerna istället. Hoppsan, inget blir riktigt som man tänkt sig.

  Svara
  • Jag lånar redan ganska sjuka mängder böcker och läser en del eböcker men jag är också besatt av att äga böckerna. Läser jag en riktigt bra bok som låne eller e så måste jag köpa den… Men då hamnar den ju iofs inte på de här hyllorna 🙂

   Svara
   • Det ligger något i det ja 🙂 Vissa böcker känner jag också ett ägarbehov av, särskilt när det av favoritförfattarna eller någon utgåva som är extra fin.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.