13 april 2024

Lägesrapport

Glory box bjuder på enkät idag och det har jag förstås mycket svårt att motstå. Så här är min lägesrapport.

Senaste böckerna jag läste:
Jag har läst väldigt mycket bra på slutet och de senast två utlästa är två fabulöst bra romaner – Avaliable Dark av Elizabeth Hand och The Daylight Gate av Jeanette Winterson. Recensioner kommer snart och jag kommer i ett av fallen göra en fördelaktig Mantel-jämförelse och det vet ju alla som känner mig hur oerhört sällsynt det är…

Böcker jag läser just nu:
The Twelve av Justin Cronin. Och precis som med förra Cronin så önskar jag att jag hade mycket lästid till mitt förfogande…

Böcker jag ser fram emot:
Inte så mycket outgivet just nu men väl sånt som redan står i mina bokhyllor. Främst längtar jag efter att ta mig tid för fler böcker av Elizabeth Hand och Jeanette Winterson och så börjar det bli hög tid för en Margaret Atwood snart.

Senaste filmerna jag såg:
The Avengers som jag såg mer för att jag älskar Joss Whedon än för att jag älskar superhjältefilmer men den var helt ok. Och så såg jag en historisk film som heter Hertiginnan (tror jag i alla fall att den heter) som var väldigt bra, väldigt deprimerande och som ledde till långa och animerade diskussioner hemma i tv-soffan.

Filmer jag ser fram emot:
Har ingen egentlig koll på vad som kommer men jag förvånar mig själv genom att utbrista Skyfall. Det trodde jag aldrig att jag skulle välja att frivilligt se en James Bondfilm men det har hänt något med den serien sen Daniel Craig tog över rollen.

Senaste teveserierna jag såg:
Doctor Who, är nu inne på dvdupploppet när vi ser säsong 6 här hemma. Och till min förvåning och stora glädje så är det riktigt, riktigt bra igen. Från Neil Gaimans avsnitt ( The Doctors wife) och framåt har där funnits riktig nerv igen, hurra!

Teveserier jag längtar efter:
Efter Doctor Who blir det Homeland (första säsongen) och det ser jag fram emot. Sen blir det nog också Sherlock under hösten/vintern.

Musik jag lyssnar på just nu:
Jag lyssnar väldigt lite på musik men Mando Diaos Frödingtolkningar är ju helt gudomliga…

3 tankar på “Lägesrapport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.