Hyllvärmarläsning

Nu får det vara nog! Jag vet att jag aldrig skulle klara ett köpstopp men någon sorts ordning får det nog faktiskt bli tal om nu. Jag gick igenom min lilla anteckningsbok och upptäckte att samlingen ökat med mer än hundra böcker i år (fådda, köpta, recensionsexemplar). Allt behåller jag förstås inte men väldigt många… Och så måste jag börja beta av de där böckerna jag har olästa sen mer eller mindre lång tid tillbaka. Det är bara att inse att jag behöver hjälp, av er.

Såhär tänker jag: varje månad väljer jag ut fem böcker bland de olästa och så bestämmer ni här på bloggen vilken bok som jag ska läsa av dem. Det finns förstås ingen bestämmelse som säger att jag inte också får plocka själv och läsa mer än en bok per månad. På det sättet hoppas jag komma igång i alla fall så att berget av olästa böcker kan minskas.

Första högen kommer här – vilken av dessa ska jag läsa i november? Svara i kommentarerna, ni har till på onsdag på er att bestämma mitt framtida läsöde! Och tack för hjälpen!

20121104-195818.jpg

Oryx & Crake Atwood, Dark Matter Paver, Sunshine McKinley, Faithful Place French, Poison Tree Kelly.

För egen hyllvärmarläsningsinspiration rekommenderas Ord och inga visor och Eli läser och skriver!

30 svar på ”Hyllvärmarläsning”

 1. Påminner om min utmaning projekt kill hyllvärmare som jag har hållit på med i drygt ett år, fast jag väljer ut tre böcker i varje omgång. Tror det totalt rör sig om 65 omgångar som jag ska läsa så hyllvärmarna är många. Men utmaningen har gjort att det känns mer lustfyllt att läsa dem!

  Svara
  • Jag är så himla imponerad av både dig och Eli som väljer hyllvärmarhög efter hyllvärmarhög och faktiskt läser dem! Jag känner att jag måste gå ut lite mjukare för att komma igång på riktigt och en bok i månaden som jag dessutom inte behöver välja helt själv känns bra. Hoppas dock på att jag ska bli så inspirerad att jag kan ansluta mig till er mer ambitiösa hyllvärmarläsning vad det lider.

   Svara
   • Jag tror att det var så jag kom igång också, jag sa helt enkelt till mig själv (på skarpen) att nu fick det vara nog! Men det är kul att läsa hyllvärmare när man väl kommer igång, det kan ju finnas olästa skatter i högarna 🙂

    Haha, jag vill läsa alla i den där högen! 😉 Men Sunshine är den enda jag redan har läst och den älskade jag (tror jag utsåg den till en av förra årets bästa läsningar) så jag röstar på den!

    Svara
    • Jag är helt säker på att det finns massor av skatter i högarna, och Sunshine ska jag läsa supersnart även om den inte blir framröstad här…

 2. De där hyllvärmarna är riktigt jobbiga, jag försöker också beta av dem 🙂

  Jag tycker du ska läsa Dark matter för den vill jag också läsa snart 🙂

  Svara
 3. Hmm. ”Dark Matter” är jag nyfiken på, har läst mycket gott om den. ”Oryx & Crake” har jag själv oläst i hyllan sedan evigheternas evighet (även om jag har läst den fristående fortsättningen). ”Faithful Place” är bra (och ”Broken Harbour” är BÄST). Även ”The Poison Tree” är bra, DHH-vibbar du vet.

  Alltså wow, var ju verkligen till stor hjälp här 😛

  Svara
 4. Ja, men vilken hejdundrande bra idé! Jag har faktiskt stått framför hyllan och tänkt på sistone att jag håller på att tappa kontrollen… Det är bara mer och mer in.. och så lånar jaag ändå böcker på biblan och läser!! Mitt val här skulle stå mellan Kelly och Paver. Paver för att jag har läst och verkligen tror att du skulle gilla och Kelly för att det är en av mina egna hyllvärmare jag skulle vilja ta tag i..

  Svara
 5. Oj, jag skulle nästan vilja rösta på två stycken. Jag tror jag fuskar och gör det 😉

  I så fall säger jag ”Oryx and Crake” eller ”Dark Matter”.

  Svara
 6. Dark matter kan verkligen rekommenderas! Dessutom bör den för bästa skrämseleffekt läsas under den mörka delen av året (mouhahaha…), så varför inte nu? 🙂

  Men ojoj, hundra böcker… inser att jag säkert ligger lika illa till. Fast jag för inga anteckningar, så jag vet inte exakt hur många jag har köpt/fått/plockat upp. Säkrast att inte veta… 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.