16 april 2024

Äntligen! (Doctor Who, säsong 6)

Nu har jag sett igenom alla dvdsäsongerna av Dr Who. Återstår gör en julspecial som jag sparar till just jul och säsong 7 som jag köper och ser när den visats färdigt och släpps i dvdform. Spoilervarning!

Jag var inte särskilt förtjust i femte säsongen, var faktiskt riktigt besviken och den här säsongen börjar inte mycket bättre tyvärr. Men sen, från och med Neil Gaimanförfattade The doctors wife glimrar det igen. På riktigt. Magin är tillbaka och jag får bli lite kär i den här serien och all den värme den utstrålar igen.

Jag som hade problem med den till synes sorglöse doktorn som kom efter Tennants dödsångest deluxe är glad att vi äntligen får lite mörker igen. Och jag älskar att jag efter Rose och Donna faktiskt kan tro på att Amy kanske ändå är en av de allra viktigaste som finns och funnits i doktorns liv. Det de har beskrivs ofta men blir ännu mer tydligt i deras agerande. Rory är något av ett sorgebarn, allt blir ju så fel hela tiden, men hans kärlek och tafatta sätt gör honom oerhört älskansvärd. Jag blir hela tiden så glad att det är honom Amy väljer och väljer igen. Möjligen tycker jag att Amy utsätts för väldigt många trauman och skit på väldigt kort tid utan att ta märkbar skada. Det är det här med barnet, även om de får träffa henne så måste det ju vara ett trauma… Och att möta sig själv efter att ha blivit kvarlämnad fyrtio år på en planet, att bli lämnad igen, det måste ju liksom lämna vissa spår. Och sår… I övrigt tycker jag att sjätte säsongen är ett stort steg framåt och uppåt igen. Alla säsongerna utom tredje och femte har helt enkelt varit fantastiska som helhet. Over and out för den här gången.

Och vill ni veta mer så har ni väl koll på att det finns en Doctor Who-helg?

7 tankar på “Äntligen! (Doctor Who, säsong 6)

 1. Jajamensan, mörkret är tillbaka! Och även jag trivs så mycket bättre nu än på länge. Har ett avsnitt sparat på säsong 6, exakt till vad vet jag inte men det kommer nog en regnig/snöig eftermiddag som har The Wedding of River Song skrivet rakt över sig. 🙂

  Jag gillar både Amy och Rory, just de komplicerade förhållandena dem emellan och med Doktorn gör allt snäppet mer fantastiskt. Och så gillar jag att man aldrig blir underskattad som publik, det tillåts vara krångligt.

  1. Det kan väl aldrig vara fel med ett osett avsnitt Dr Who inför vintern, och det är ett riktigt fint avsnitt du sparat 🙂 Jag uppskattar också tilltron till tittarna och att de vågar göra såväl relationer som handling komplex. Är mycket sugen på att se hur det ska fortsätta!

 2. Vart köpte du säsongerna? Jag har letat runt lite men jag hittar bara vart man kan streama eller ladda ner dem.

  1. Jag har köpt boxar från cdon, discshop och SF-bokhandeln beroende på tillgång och pris. Allra senaste säsongen beställde jag från amazon.

 3. Hej! jag har också kollat runt lite och letat efter säsong 6-8 men hittar ingenting där det finns svensk text till. Jag har hört med netflix om de kommande säsongerna och om när de kommer men fick inget konkret svar. Vet du vart man kan streama eller köpa dem med svensk text?

  1. Jag har tyvärr inga bra tips att komma med, eftersom inga svenska kanaler sänder Who så översätts de inte eller iaf väldigt långsamt. Jag gav upp väntan och köper boxar och använder den engelska texten som stöd när det behöva. Finns det kanske någon annan som har något tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.