Jag ringer mina bröder

Och den är boken glömde alltså förlaget att anmäla till Augustpriset…

Jag har naturligtvis länge anat att jag måste läsa något av Jonas Hassen Khemiri, det är nästan lite chockerande att det inte blivit av förrän nu faktiskt. Jag ringer mina bröder är min första kontakt med ett ganska hypat författarskap. I alla fall om man borttar den där texten i DN häromåret som utgör någon sorts grund för boken. Det var den sagolika texten som slutligen övertygade mig om att jag måste läsa honom. Någon gång. Och när jag sen hittade den här lilla skönheten så var det klart. Jag har aldrig kunnat motstå kortromaner på lagoma 120 sidor och särskilt inte om de är skrivna av en författare vars författarskap jag verkligen vill hitta en ingång till.

Jag tycker mycket om hur Khemiri använder språket, dialoger, inre monologer och hur allt det där används mot och med mig som läsare, samtidigt. Jag har ingen aning om var verkligheten ligger och jag älskar det, det behöver inte ens finnas en verklighet. Det allra bästa med Jag ringer mina bröder är den där känslan av att det ryms så mycket fortfarande oupptäckt mellan pärmarna. Och alla de där sidoberättelserna som förblir oavslutade. Vad hände med pappa? Hur går det med huset? Det är en bok jag vill läsa om och som jag då är säker på att jag kommer se nya saker i.

Har ni redan läst allt av Jonas Hassen Khemiri? Vilken är hans bästa (vilken ska jag läsa härnäst)?

9 svar på ”Jag ringer mina bröder”

    • Det tycker jag att du ska, men jag är inte så säker på att den här har satt sig så djupt hos mig heller. Jag gillar den och vill läsa mer men är osäker på om jag kommer minnas särskilt mycket om någon månad. Märkligt med vissa böcker…

      Svara
  1. Montecore är helt oslagbar, Khemiri inte bara är fantastisk med språket han är en språktrollkarl 😉 Kan slå upp partier i boken när jag behöver känna mig inspirerad, synd att den är så tjock annars hade jag gått med den i bakfickan ständigt! Ett öga rött får också mvg, men inget plus i kanten. Det finns någon novell han läser upp själv på nätet också, vilket är riktigt magiskt…

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.