Vi läser gillar mig (= omåttligt och oblygt skryt*)

Precis just nu är det nästan lite pinsamt att jag inte läser Vi läser och att jag skrev det här för ett tag sen… Desto roligare att jag nog måste ändra mig eftersom de har så synnerligen god smak på redaktionen. Snälla och uppmärksamma Linda och senare stora delar av #boblmaf (bokbloggsmaffian twitterstyle) visste att berätta om min närvaro på Vi läsers traditionella årslista (”2012 från A till Ö”) redan igår kväll och nu har jag också läst ikapp. Under rubriken Årets bloggare återfinns minsann lilla jag med motiveringen:

Sedan starten sommaren 2009 har bloggen bara blivit bättre år från år. 2012 räckte det till en välförtjänt nominering till Forma books Blog Award. Ett extra plus för Helenas inledningsteknik. Såhär kan hon börja ett inlägg: ”Jag är i chock. På riktigt. Ren chock. Här trodde jag att jag skulle hitta min nya husgud, något nytt att älska besinningslöst…” Tjusigt, eller hur?

(Citatet kommer från min recension av A.S. Byatts De besatta). Vad säger man till det liksom? Tack och bock förstås, och så himla roligt att det fanns något konkret ni gillade (börjor är jätteviktiga så det värmer extra att de framhålls), så fantastiskt fint att jag dessutom får finnas på samma sida som både Mörka platser och Hilary Mantel… Novembermörkret blev plötsligt lite mindre mörkt och lite mindre november. Hela listan är i övrigt mycket trevlig och tipsfylld läsning, Bokhora och Bia Sigge finns till exempel med liksom en efterlysning av Donna Tartts tredje roman, det fick mig minsann att komma ihåg att jag borde ta mig an hennes andra ganska snarast.

* Jag vet förstås att man troligen inte bör hänge sig åt sånt här ohemult skrytande men jag blev helt enkelt väldigt glad och det är banne mig inte ofta det händer såhär års…

23 svar på ”Vi läser gillar mig (= omåttligt och oblygt skryt*)”

 1. Måste ju gratta här också. 🙂 Hurra och yay, så himla kul! Andra året i rad som en av mina absoluta favoritbloggare lyfts fram av Vi Läser, förra året var det ju den eminenta Calliope. Skryt och njut, blygsamhet är ändå överskattat!

  Svara
  • Visst är det, mycket överskattat. Skryt däremot är mycket underskattat 😉 Väldigt roligt och smickrande att göra Calliope sällskap på posten. Och tack, här också!

   Svara
 2. Nä men det är klart du får skryta!! Och så otroligt roligt plus att då kan folk som jag som inte kan läsa Vi Läser och få vara med och hylla dig. Hurra för dig fina Fiktiviteter!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.