16 april 2024

Se hit alla listälskare

Bokbloggare är kända för sin förkärlek för enkäter. Vi enkäterar hit och dit så ofta vi kan om läsning och böcker och annat enkätbart. Själv upprätthåller jag denna förkärlek också i verkliga livet. Enkäter från SCB? Min livsluft! Nästan i alla fall…

Kanske är det också så att bokbloggare är ett listälskande folk? Jag är det i alla fall, kan jag göra en lista över något så gör jag en lista över något. Listor får mig att känna mig trygg vilket troligen säger något alarmerande om mig och mina neuroser. Men livet funkar rätt bra ändå…

Dagbok är något jag alltid skrivit fram tills jag fick den där huvudrollen som förälder för sju år sen. Sen dess har det gått knackigt. Men jag vill väldigt gärna… Därför är den här boken av Sara Starkström perfekt för mig. Den innehåller listor i en sorts dagboksform. Man svarar helt enkelt på några frågor varje dag och skapar på så sätt mer eller mindre tematiska frågor. Och det är skitkul. Tycker i alla fall den här nörden. Lagom mycket tankeverksamhet, krav på ungefär noll procent kreativitet och ändå får man nedskrivet det som faktiskt upptar ens dag. Mycket trevligt! Frågan är väl om boken hjälper mig i riktning mot att börja skriva dagbok igen (vilket är min ambition), risken är att jag kommer kräva att folk skriver frågor åt mig i fortsättningen också, i all evinnerlighet… Någon annan som testat? Eller har ni redan inspiration och ork nog att skriva vanlig dagbok ändå?

~Nicotext 2012 /Recensionsexemplar~

15 tankar på “Se hit alla listälskare

      1. Ja, och jag har precis beslutat att det får bli julklappar. de här kan jag ju inte hålla på! De är ju perfekta att starta upp nu under julledigheten! 😀

  1. Det låter som en bra idé och som ett fiffigt redskap. Jag skriver dagbok sedan flera år, parallellt med bloggen, men den handlar om helt andra saker. Ibland sviktar tiden och inspirationen.

    1. Ja, det är framförallt inspiration och rutin som försvunnit för mig tror jag, förhoppningsvis kan denna hjälpa mig med båda.

  2. Jag har tyvärr inte sett Starkströms bok, men skrev själv dagbok i någon sorts listform under delar av högstadietiden. Borde ha dem i en såda och ska bläddra i dem någon dag. Om det inte känns allt för pinsamt förstår. Blir väldigt sugen på Starkströms bok och ska försöka kolla upp den närmare.

    1. Gör det! Och läsning av gamla dagböcker brukar vara rätt pinsamt men också förvånansvärt kul…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.