24frågor: 8 Bokhyllor

Om Årets kalender: 24 inlägg kommer det bli och till varje inlägg ställer jag en fråga till läsaren. Svaren lämnas i kommentarerna (vill du svara på din egen blogg? Glöm inte att länka till detta inlägg så jag vet att du svarat) till varje inlägg. Bland de som svarat på minst 10 frågor när kalendern är i mål (sista inlägget publiceras 24/12 och målsnöret för utlottningen dras den 27/12) lottar jag ut ett fint nyårspaket som bland annat innehåller en av mina favoriter bland årets lästa böcker.

Jag bor i radhus, 120 kvadratmeter stort. Med mig bor en vuxen, två barn och en katt. Vi har förstås alldeles för mycket saker, leksaker och tygmöss och annat som ligger lite varstans och skräpar. Och så har vi bokhyllor… Väldigt många bokhyllor…

Jag räknade när jag tog de här bilderna och vi har då alltså 12 (+ en som är delvis för böcker, delvis för annat skräp) bokhyllor. En är barnens. Resten är typ mina. Hur många bokhyllor äger du?

46 svar på ”24frågor: 8 Bokhyllor”

  • Imponerande att du får in så mycket! När jag bodde i lägenhet hade jag tre hyllor till att börja med men de förökade sig ju ganska fort…

   Svara
 1. Vad skönt. Det känns som att jag har lite bokhyllor då 🙂

  Jag har sex höga/breda Billy med överskåp och en hög/smal Billy med överskåp. Där står skönlitteratur. I köket finns en låg/bred hylla med kokböcker och i kontoret finns en hög/bred Billy med programmeringsböcker.

  Svara
 2. Oj då. Måste säga att jag ligger lite i lä här. Jag har ”bara” fyra bokhyllor knökade med böcker. Böckerna ligger staplade på varandra i mina bokhyllor och det är definitivt något jag behöver ha mer av.

  Svara
  • Jag har nått någonstans gräns med bokhyllor, vi får inte in fler, så jag måste se till att inte skaffa fler böcker än att de ryms. Nu finns det lite luft men…

   Svara
 3. Vi har två hyllor med fack(20 i varje) och två äldre hyllor liknande IKEA`s Billy, fast lite bredare. + några hyllor i ett hyllsystem fastsatt i väggen. Alla dessa hyllor är rågade med böcker och filmer. Är på gång att köpa nya Billyhyllor till ett rum för att få mer hyllutrymme, men sedan får vi nog inte plats med fler tyvärr.

  Svara
  • Jag har inte räknat in min filmhylla men jag har en sån och den är knökfull, närmar mig bristningsgränsen för bokhylleantalet här också…

   Svara
 4. ååh, dina bokhyllor ser helt ut underbara ut 🙂
  jag har märkligt nog bara 1 + en halvhög liten bokhylla, men skulle nog lätt fylla 4 stycken fullstora med tanke på hur många böcker som ligger och är staplade lite varstans i lägenheten. jag tänker alltid att jag ska rensa ut och göra mig av med böcker istället för att köpa fler bokhyllor, men… nja, det har ju inte gått så bra hittills om man så säger 😉

  Svara
  • Det är alltid himla svårt att rensa! Jag har kapitulerat och köpt hyllor istället, nu ser jag dem lite som konstverk, de ger liv till hemmet tycker jag 🙂

   Svara
 5. 10 st av olika dignitet. Och då har jag ändå inte framme mina ungdomsböcker. Men bara åsynen av böcker gör mig glad så det är ju bra om de finns överallt.

  Svara
 6. Jag har 6 bokhyllor där det står böcker, de är inte helt fulla än så jag behöver inte oroa mig för att utrymmet för nya böcker ska ta slut ;). Sen har vi 2 bokhyllor till med lite filmer och tv-spel.

  Svara
 7. Eftersom att jag bara för några månader sedan flyttat från hus till en lägenhet på 40 kvadrat, så måste jag erkänna att några bokhyllor har jag tyvärr inte i min ägo. Allting är nerpackat i lådor eller kvar i huset.. =(

  Men ett bokskåp har jag i allafall. Där ryms alla mina olästa böcker och de böcker som jag läst ut sedan den 1 September. =)

  Svara
  • Det kan ju vara en fördel också att ha lite begränsad tillgång till böcker, en blir kanske mindre lässtressad om inte alla dessa böcker står och stirrar på en hela tiden… Hoppas du får till/fått till en lösning som fungerar för dig i lägenheten!

   Svara
 8. Jag är chockad! Måste få komma och titta hur ni har lyckats!! Jag har en liten hylla (samma kvadrat) och en liten bit med kokböcker ovanpå ett av köksskåpen Planerar just nu att sätta en lite hylla i vardagsrummet också! Då är ni också en person mer än oss.!!

  Svara
 9. Jadu, det var ingen lätt fråga. Jag har ett bibliotek där maken har gjort inbyggda bokhyllor åt mig längs väggarna, hur räknar jag dessa? Dessutom har jag två fristående där för jag växte ganska snart ur de han byggt. Dessutom har vi 7 billybokhyllor strödda runt om i huset och snart uppstår nog behov för nya bokhyller. Livet är föränderligt och härligt.

  Svara
 10. Vårt hus är tyvärr inte gjort för att ha bokhyllor i. Charmfaktorn är mycket hög (skånelänga) – men vi har bara en enda vägg vi kan ha en bokhylla på/vid. Alla andra är fulla med fönster (ingen plats ovanför, takhöjden är låg) eller så är det snedtak som hindrar, eller sneda väggar… Fast den bokhyllan vi har är rätt stor, förstås, 6 sektioner. Och så har vi en liten hylla för kokböcker i köket. Märkligt nog hade vi fler bokhyllor på den tiden vi fortfarande bodde i en tvåa i stan…

  Svara
 11. Jag räknar mina i meter eftersom jag vet precis hur stor plats de tar i vardagsrummet: 5 meter lång och två och en halv meter hög. En sektion på andra sidan rummet med uppslagsverk och böcker skrivna av personer jag känner.

  Man kan se en liten sektion av hyllan här: http://np.netpublicator.com/netpublication/n54010695

  och för full diskclaimer: jag använder ett hyllplan som skrivbord och ett par hyllplan för skrivare och viktiga papper, men lägenheten är 50 kvadrat så det var vad som fick plats.

  Svara
  • Vilken fantastisk bokhylla, jag vill slänga mig i och läsa igenom den genast, mycket inbjudande! Och där ser vi Gaimansektionen också tror jag…

   Svara
 12. Jag ligger också i lä här, känner jag, biblioteksfantast som jag är. Har en större bokhylla (den största Ikea Expediten), en vanlig Billy och en gammal teakhylla som mest innehåller DVD-filmer, samt en String Pocket. Böcker som ej får plats just nu, typ barndomsböcker, ligger i kartonger på vinden. Bode kanske flytta ner dem dock!

  Svara
  • Jag jobbar på bibliotek och har 500 lån i år, jag borde verkligen inte ha 12 bokhyllor här hemma. Kanske borde skylla på min man men den tragiska sanningen är nog att hans böcker skulle rymmas i tre av dessa hyllor…

   Svara
 13. Jag har 3 stora Markörbokhyllor ( lite bredare än den största Billy), 1 smal Markörbokhylla och en Ikea Ps Pendel i lägenheten. Sen har jag 2 stora Billybokhyllr, en smal Billy bokhylla och en liten Billybokhylla i källaren.
  Men drömmen är ju att ha ett eget bibliotek… 🙂

  Svara
 14. Tre, av väldigt varierande storlekar. En är en Expedit, där de allra flesta böckerna står. Sen har jag en steg-bokhylla, där nedre hyllan består av böcker. Och slutligen har jag en ”magisk” bokhylla i sovrummet där jag har mina Kristina Ohlsson-böcker 🙂

  Svara
 15. Jag äger 3 bokhyllor men jag har bara böcker i 2 av dem. I en av dem har jag skor… Vi råkade montera ihop den lite galet så den är inte tillräckligt hållbar för böcker + att den står i hallen och där vill jag inte ha böcker.
  Bilder finns på alla bokhyllorna i min blogg 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.