16 april 2024

24frågor: 10 Filmtips

Om Årets kalender: 24 inlägg kommer det bli och till varje inlägg ställer jag en fråga till läsaren. Svaren lämnas i kommentarerna (vill du svara på din egen blogg? Glöm inte att länka till detta inlägg så jag vet att du svarat) till varje inlägg. Bland de som svarat på minst 10 frågor när kalendern är i mål (sista inlägget publiceras 24/12 och målsnöret för utlottningen dras den 27/12) lottar jag ut ett fint nyårspaket som bland annat innehåller en av mina favoriter bland årets lästa böcker.

Jag klarar inte av långfilm längre. Det är sant! Det kan vara dvd-boxarna som berövat mig förmågan att sätta mig ner och se två timmar om samma sak. Men tre avsnitt av favoritserien på raken går hur bra som helst. Mycket märkligt. Om vi borttar allehanda barnfilmer (kan det vara de som förstört mig?) så kan jag räkna de filmer jag sett i år på ena handens fingrar. Det är: Hungerspelen, Avengers och The Dutchess typ. Någon mer har jag säkert glömt men det är ärligt väldigt sparsmakat på filmfronten just nu.

Ser du mycket film och kan du vänligen tipsa om någon favorit som skulle kunna få mig på andra tankar?

Uppdatering: Tusen tack för alla tips (fyll gärna på!), jag hinner inte svara på alla kommentarer men antecknar flitigt.

26 tankar på “24frågor: 10 Filmtips

 1. Jag ser inte heller mycket film nåmer utan mest serier. De filmer jag har sett i år är nog A Game of Shadows, Avengers, Dark Shadow, Breaking Dawn 2… sen kommer jag inte på fler. Jo, Dark Knight Rises givetvis 🙂

  1. Hehe jag läste frågan lite snabbt men om jag ska tipsa om en film så tipsar jag om The Dark Knight Rises =) Fast hela Batman-trilogin är fantastiskt bra enligt mig. Annars ser jag dock inte så mycket på film.

 2. En av mina favoritfilmer är Betsys bröllop (inte Muriels!).

  Även pianoscenen i Gifta på låtsas är en stor favorit.

  Jag ser film nu och då, lånar på bibblan ibland. Nu senast Kärlekens raseri. Går på bio 5-6 gånger per år.

 3. Mycket serier för mig också. Mina favoriter är Game of thrones, walking dead, big bang theory m.fl.

  Speciellt mycket film blir det inte men gillade senaste batmanfilmen faktiskt och sen är Elisabeth en favorit hos mig. Kanske mest för att jag är fascinerad av henrik VIII. Det blir överlag ofta film med historiska teman för mig. =)

 4. Jag ser inte heller mycket på film utan föredrar också serier, där ser jag å andra sidan alldeles för mycket… Men Harry Potter- filmerna funkar alltid för mig och likaså Pirates of the Caribbean. I övrigt så är det väl någon romantisk komedi då och då. Sen är det också så att jag inte gärna ser på film själv, men om jag har någon att titta med så funkar det vanligtvis utmärkt 🙂

 5. Jag kikar på film ofta, alltid några nyheter varje vecka. Svårt att tipsa eftersom smaken kan vara så olika men några kan jag ta. ”The Magic of Belle Isle” en finstämd film med Morgan Freeman i huvudrollen, ”Dark Shadows” en vansinnigt underhållande vampyrfilm av Tim Burton med Johnny Depp i huvudrollen, gillar man superhjältar så var senast Batmanfilmen ”Dark Knight rises” riktigt superbra, även den nya versionen av ”Spiderman” var oerhört rolig. Gillar man action och man vill se hela skådespelareliten så kan jag rekommendera Expendables och uppföljaren Expendabes 2.

 6. kanske prova nåt helt annorlunda jämfört med vad du annars brukar kolla på? nu har jag ju ingen koll på vilka filmer du sett och gillar osv, så det är ju omöjligt att ge genomtänkta tips. här är tre av mina favvofilmer i alla fall:
  * Lars and the Real Girl http://www.imdb.com/title/tt0805564/
  * Road, Movie http://www.imdb.com/title/tt1190894/
  * Dhobi Ghat http://www.imdb.com/title/tt1433810/

  om du gillar ewan mcgregor så kan jag varmt rekommendera beginners och salmon fishing in the yemen.

 7. jag brukar säga att jag är filmanalfabet… har inget tålamod med film helt enkelt verkar det som… Har ju fortfarande som projekt att se Hungerspelen o The woman in black – nån dag när barnen sover o jag orkar hålla mig vaken 😉
  Mina favoritfilmer härstammar fortfarande från tonårstiden. DirtyDancing o The big blue… möjligtvis kan vi peta in Amelie frn Montmartre där med? Men det kanske funkar på film med att se om gamla favoriter när det går trögt?

 8. Oj, jag ser också väldigt sällan på film nu för tiden. Det är serier som Doctor Who, Criminal Minds, Castle, Walking Dead, Supernatural och sådant som gäller.

  Men en film jag sett för något år sedan och verkligen gillar är Pans labyrint.

 9. Jag älskar att se på film och har sett över 100 stycken i år. Mer avslappnande och snabbare än att läsa, enligt mig. Kan rekommendera An Education som var en favorit förra året. Gillade även Insidious (jätteläskig skräckis). Senast sedda DVD som jag verkligen tyckte om var A Royal Affair. 🙂 Nu laddar jag inför Hobbit nästa vecka! 😀

 10. Jag ser minst två filmer varje vecka, många gånger blir det ännu fler.

  Egentligen skulle jag kunna rekommendera alla filmer som regisserats av Lasse Hallström: Laxfiske i Jemen, Sjöfartsnytt, Chocolat, Alla talar om Alice, Haichiko, Casanova, Ciderhusreglerna… Det är bara att välja 🙂

 11. Jag ser nog lite för mycket på film men slukar även serier. Av årets filmskörd har nog de bästa varit Johan Falk-filmerna, The Amazing Spider-man som är så mycket bättre än föregångarna, The Dark Knight Rises, Men in Black III, Järnladyn, Skyfall, Hunger Games och W.E. annars så har vi ju , Sagan om Ringen filmerna ser nu fram emot Hobbit filmerna. The Queen och King Speach är andra favoriter

 12. Periodvis tittar jag en hel del på film för sambon är en riktig filmnörd. Tyvärr har vi inte riktigt samma filmsmak så ofta blir det att vi sitter i varsit rum, han med en film och jag med en bok. Men filmer att tipsa om har jag svårt för. Jag ser gärna på klassiker – Some like it hot (I hetaste laget) med Marilyn Monroe är en riktigt höjdare.

 13. Lite franskt kanske? En oväntad vänskap, Pojken med cykeln eller Franska nerver, inte lång-långa men fina.
  Moonrise kingdom såg jag här om dagen, lite udda i sann Wes Andersson-anda men bra! Ser fram emot Bilbo och Django Unchained på bio i dec/jan.
  Animerat: Coraline eller Den fantastiska räven!
  /Mvh en som sett ca 50 filmer hittils i år…..

 14. Jag ser en del film, mest äldre så här kommer några sådana tips:
  Borta med vinden
  Den siste mohikanen
  The Wild One (Vild ungdom)
  Och så en nyare finsk: Härmä

 15. Nej, jag gör verkligen inte det! Ingen fimmänniska. Ser jag är det nästan bara skräck. Gillar man psykodelisk skräck så är The Ring och The Grudge mina favoriter. Dawn of the dead är en bra zombiefilm. Senaste film jag såg som jag gillade var The Woman in black.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.