24frågor: 19 tv-serier

Om Årets kalender: 24 inlägg kommer det bli och till varje inlägg ställer jag en fråga till läsaren. Svaren lämnas i kommentarerna (vill du svara på din egen blogg? Glöm inte att länka till detta inlägg så jag vet att du svarat) till varje inlägg. Bland de som svarat på minst 10 frågor när kalendern är i mål (sista inlägget publiceras 24/12 och målsnöret för utlottningen dras den 27/12) lottar jag ut ett fint nyårspaket som bland annat innehåller en av mina favoriter bland årets lästa böcker.

Jag har redan berättat om hur jag blir förälskad i riktigt bra tv-serier. Här kommer istället en liten fundering kring mer normala nivåer av tycka om när det kommer till tv-serier (allt mitt tvtyckande kan du läsa här). Jag ser en del serier varje år och ytterst få i realtid. Under 2013 har jag sett en säsong (3) av True Blood (som var betydligt bättre än andra säsongen men fortfarande inte fantastisk), kommit halvvägs in och sedan gett upp om Game of Thrones vilket jag vet är en dödssynd i klass med mitt Harry Potter-oförstånd men jag orkade inte igenom första boken heller. Därefter plockade jag upp Doctor Who och sedan är allt historia. Nästan. Jag har hunnit se lite Sherlock (bra!) också och några avsnitt av första säsongen av Homeland. Och säsong 2 och 3 av Castle (bra avkoppling men inte fantastisk). Och alltid lika fantastiska Downton abbey förstås.

Under nästa år planerar jag att, om svt visar, se ny säsong True blood och senaste Doctor Who när den kommer på dvd. Kanske drar Whedons senaste projekt igång och förhoppningsvis hittar jag något som jag just nu inte har en aning om att det finns… Ser du många tv-serier och vilken var din bästa i år?

32 svar på ”24frågor: 19 tv-serier”

 1. Jag kikar väldigt sällan på Tv-serier när dom går på tv nuförtiden utan väntar tills dom kommer på blu-ray eller dvd. De bästa av dessa som jag sett är ”Boardwalk Empire” säsong 1 och Ken Folletts ”Svärdet och spiran” som också har filmatiserats och gjorts som serie. Dessa köpte jag i början på året.
  Nu finns ju även säsong 2 av Boardwalk Empire ute så den skall köpas och även den andra av Ken Folletts böcker ”En värld utan slut” har nyligen inhandlats, men har ej hunnt se den. Serierna som bygger på Ken Folletts böcker har gått på TV3.

  Svara
 2. Oj, jag ser sjukt mycket tv-serier.. American horror säson 1 och 2 är nog årets nya favorit men jag har plöjt igenom två senaste säsongerna av dexter, walking dead och game of thrones också. Alla har hamnat på min favoritserielista även om walking dead börjar dala lite nu.. Men första säsonen va riktigt bra! 🙂

  Svara
 3. Jag älskar TV-serier 🙂 Helst kriminalare även där (CSI, The Mentalist, NCIS, Numb3rs), även sjukhusserier åker med (Cityakuten, Greys anatomy) och naturligtvis komedier (Vänner, Solsidan, Modern family, Big bang theory).

  Det finns massor som jag skulle vilja följa också, men som jag missat början på. Eftersom jag har ett sjukligt behov att läsa/ser serier från början så blir det lite jobbigt 🙂

  Svara
 4. Oj! Älskar TV-serier och följer nog på tok för många.

  Årets absoluta favorit, Beyond doubt, är The Walking Dead säsong 3, den är så bra och jag blir lyrisk bara jag tänker på det.
  Förutom denna eminenta serien så blir det mest , för att nämna några The vampire diaries, Supernatural, American horror story, Haven.
  Även Doctor Who är en favorit men är inte helt förtjust i den senaste inkarnationen.

  men kan väl säga att hemma hos mig så slåss TV-serierna med Böckerna 😉

  Svara
 5. TV och film är inte min grej. Faktiskt är jag rena TV-analfabeten. Och om jag någon enstaka gång faktiskt försöker följa någon slags serie så ser jag kanske ett avsnitt och så glömmer jag bort att titta på de andra. Köper jag en box kollar jag på ett avsnitt sen skjuter jag upp tittandet av de andra delarna och så till sist har jag glömt att jag äger serien överhuvudtaget. Helt hopplös, faktiskt. I år kör jag en Carolina-klassiker: jag vill följa Downton Abbey som är det enda jag ser. Nu tror jag den är inne på avsnitt fem. Eller sex. Och jag har missat varenda ett. Men jag ska! Som tur är lever vi inte på den tiden när ett missat TV-avsnitt (eller fem) innebar att loppet var kört.

  Svara
 6. Alldeles för många är jag rädd… Jag ser nog över 20 i realtid och hela tiden någon annan samtidigt. Mina favoriter är helt klart Pretty Little Liars, Merlin och Nikita. Sen har vi ju en massa annat bra som Bones, Ncis, Revenge, Game Of Thrones, The Big Bang Theory, Beaury And The Beast, Arrow, Suernatural etc, etc… Alldeles för många som sagt… 🙂

  Svara
 7. Jag lever för tv-serier. 😛 Bäst i år var Dexter säsong 7, Games of Thrones 2, Girls 1, Hell on Wheels 1, Äkta människor 1, Downton Abbey 3, This is England 89… Jag gillar även realityserien Teen Mom på MTV. 😛 Så mycket real American drama i den. ^^

  Svara
 8. Jag har sett alla säsonger av The Wire. Fantastisk! Alla – so far – i True Blood, Sons of Anarchy, Game of thrones och i somras såg vi även den dansk-svenska Bron. Jag ser helst serier i kluster. Svulla många på en och samma gång. Ett avsnitt i veckan gör att jag tröttnar, tappar den röda tråden och så börjar jag missa.

  Svara
 9. Nu ska vi se, Doctor Who så klart! Har nu kollat ikapp med sambon så vi väntar på julavsnittet :).
  Supernatural gillar jag också, och True blood, och Vampire diaries.

  The walking dead är också en jag följer, och Criminal Minds. Och Big bang theory.

  Hm..Castle brukar jag också kolla på men det är inte lika hemskt om jag kommer efter i den. Också har jag börjat kolla på Beauty and the beast.

  Det är de jag kommer på nu 😛

  Svara
 10. jo, jag ser massor av tv-serier 🙂 de två bästa i år var för mig the vampire diaries och the mentalist, som vanligt. de bästa av de jag upptäckte för första gången under året var being human (uk), sherlock och lost girl,

  Svara
 11. Ser inte alls mycket på serier förutom när sambon drar med mig i något. Han är nämligen seriefantast med stort S. Game of thrones har det blivit i år, en serie som heter Missfits (smårolig engelsk serie som kan rekommenderas), och sen lite Biggest loser (inte sambons val). Jag tittar nog helst på realityserier vilket är något otippat eftersom jag annars vill ha fiktion för resten av slanten.

  Svara
 12. Jag älskar tv-serier. Mycket för att jag har ganska svårt för vanligt tv- och filmtittande (vadå, måste jag välja en ny VARJE GÅNG? och sitta stilla och glo i TVÅ TIMMAR?)

  I år hittade jag nog inget nytt direkt. Fortsatte se Game of Thrones (säsong två var bättre än ettan!), Walking Dead (säsong tre var bättre än tvåan!) och Big Bang Theory (säsong fem och sex är typ som alla andra säsonger!).

  Började se en brittisk serie som heter Being Human, som handlar om en vampyr, en varulv och ett spöke som flyttar ihop. Jag gillar idén, men har inte sett tillräckligt av den än för att säga något. Eller, förresten – avsnitten är en timme långa. Superfrustrerande.

  Svara
 13. Jag tittar nog en hel del på tv jag också. Favoritserien genom tiderna var Cityakuten. Nu tittar jag på Greys anatomi, Downton Abbey, CSI, Solsidan, för att nämna några.

  Svara
 14. Mitt minne är rätt taskigt, så jag kommer knappt ihåg vad jag såg före sommaren, men mina favoriter nu i höst/vinter är definitivt Sherlock och Doctor Who.

  …ah, och i våras plöjde jag en massa Mad Men, så jo, den är också riktigt bra.

  Svara
 15. Jag ser nog lite för mycket på serier men de bästa i år har varit The Vampire Diaries, Downton Abbey, Game of Thrones, Revolution, White Collar men en annan serie som var rolig att se var Dallas nya verisionen bara för att:)

  Svara
 16. Jag gillar teveserier men ser dem mest på dvd-box. Men självklart har jag följt Downton Abbey på teve i höst/vinter! Åh, jag är helt kär…
  Sedan gillar jag Sopranos, Mad Men och Tudors som jag och min man har sett på dvd-box.
  Men Gilmore Girls, My so-called life och Spaced får jag se utan honom! 🙂

  Svara
 17. Försöker faktiskt hålla serierna till ett minimum för att det finns så mycket och jag vill hinna med så mycket mer. De serier jag följt från vecka till vecka senaste tiden är Greys, Hart of Dixie, Solsidan och även Once upon a time. Sporadiskt ser jag på How I met your mother och Big Bang Theory (ja det var kanske inte så lite ändå). Väntar på att nästa säsong av True Blood ska komma och vill se flera av de ni nämner!!

  Svara
 18. TV-serier på TV är smått hopplöst. Somnar omgående – i de sällsynta fall jag faktiskt kommer ihåg när de går och samtidigt har tid. Men nu finns det ju alternativ till att se i realtid, tack och lov.

  Följer Vampire Diaries just nu men bland favoriterna är också True Blood, Game of Thrones, The Wire, West Wing och 24. Alla rekommenderar också Breaking Bad men den har jag inte riktigt börjat med än. Ett annat borde är ju också Downtown Abbey som alla, bokstavligen alla, älskar samt Homeland. Oj, får försöka vara vaken lite på kvällarna under lovet och se ikapp känner jag.

  Svara
 19. Jag kollar på en massa serier men inte när det sänds..
  Nu kollar jag: Burn Notice, Bones, Doctor Who, Big Bang Theory, How I Met Your Mother och Historieätarna.
  Sen ska jag börja se Supernatural och Vampre Diaries igen.

  Svara
 20. Är sjukt dålig på tv-serier, men jag har en ständigt pågående omtittning av Gilmore Girls och så ser jag på Downton Abbey och The big bang theory också. Har inte ork till serier egentligen, så det krävs något alldeles extra för att jag ska fastna.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.