Dash och Lilys utmaningsbok

Nu har jag läst en julbok. Det händer inte ofta ska ni veta. Visst blir det så att jag emellanåt läser en bok där det firas jul men nu har jag alltså läst en bok i december just för att det är en julbok, och det är inte Tragedi på en lantkyrkogård

20121217-172010.jpg
Lily lämnar en anteckningsbok med utmaningar på bokhandeln Strand i New York och Dash hittar den och antar utmaningen. Växelvis får vi sedan följa Dash och Lily genom mer eller mindre skruvade utmaningar och möten. Skulle jag sammanfatta boken i ett enda ord så skulle det bli Mysig. Men det vore lite orättvist eftersom mysig kan tolkas som ytlig och polerad och det är faktiskt inte det här. Både Dash och Lily har sina egenheter och sina problem. Och jag gillar dem jättemycket just därför.

Jag fullkomligen älskade Rachel Cohns Du vet var jag finns härom året och David Levithans En bit av mig fattas var också stark, extra roligt att upptäck att de också kan skriva riktigt fint tillsammans. Jag kommer inte läsa om Lily och Dash varje jul framöver men jag kan faktiskt förstå om det finns de som gör det…

5 svar på ”Dash och Lilys utmaningsbok”

  1. Det där låter absolut som en bok för mig att läsa nästa december. Elller förresten, när som helst. Har kommit på att jag gillar när böcker har 2 (eller flera) huvudpersoner vars öden flätas samman, som i t ex Passion av Winterson. Skulle också gärna få fart på läsandet av ungdomsbäcker då det var flera år sedan jag läste någon sist.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.