24frågor: 22 Ledighetsläsning

Om Årets kalender: 24 inlägg kommer det bli och till varje inlägg ställer jag en fråga till läsaren. Svaren lämnas i kommentarerna (vill du svara på din egen blogg? Glöm inte att länka till detta inlägg så jag vet att du svarat) till varje inlägg. Bland de som svarat på minst 10 frågor när kalendern är i mål (sista inlägget publiceras 24/12 och målsnöret för utlottningen dras den 27/12) lottar jag ut ett fint nyårspaket som bland annat innehåller min favorit bland årets lästa böcker.

Min läsplan för julen brukar alltid vara absurt optimistisk och sen slutar det ändå med att jag mest äter julgodis och bygger märkliga leksaker som ungarna fått i julklapp hela helgen. I år ska det dock bli ändring. Före jul reser jag bort några dagar och då räknar jag med att läsa noll sidor. Julafton går förstås också bort, till och med en asocial boknörd som jag inser det fina i att umgås istället för att läsa ibland… Men sen. Juldagen och annandagen ska vara lugna och kravlösa dagar i år. Med snölek och läsning och varm choklad. Ni ser det skimrande ljusskenet va? Någon har troligen installerat en öppen spis i huset då också (oklart vem) och vi grillar marshmallows och alla är lyckliga och ler och allt är bara som ett fantastiskt fint bokmärke från 1800-talet. Hrm, ja, eller jag hoppas få lite lästid i alla fall… Och här är högen jag tänker välja ur, eventuellt läser jag helt andra böcker men just nu är jag extra sugen på dessa (och nej, jag kommer absolut inte läsa alla men två, tre stycken kanske):

20121214-202117.jpg
Vad läser du i jul?

24 svar på ”24frågor: 22 Ledighetsläsning”

 1. I jul tänker jag läsa Trisha Ashleys -Twelve Days of Christmas, E.L James – Fifty Shades Freed, Jenny Colgan – Meet Me at the Cup Cake Café och Carina Bergfeldts Fadersmord. Vi får väl dock se hur det går med det men just nu är det de böckerna jag är sugen på att läsa. Ska försöka varva med Neil Youngs självbiografi också.

  Svara
 2. Jag håller på att läsa Maria av Skottland och Schindler’s list så de ska jag ju försöka läsa ut :). Sen känner jag ett otroligt sug efter att börja med Doctor Who-boken jag beställde för ett tag sedan. Men om det blir så får vi se!

  Svara
 3. Jag håller precis på med Mankells Kinesen och efter den ska jag läsa I fyra par skor av Detta Prada. Om jag hinner något mer så kommer det att bli en skräckbok av något slag, som tjuvstart på januari som ska gå i skräckens tecken.

  För övrigt så kan jag tänka mig att grilla äpplen i en öppen spis också 🙂

  Svara
 4. Min läshög är hur stor som helst i år, trots att jag vet att det förmodligen kommer att bli lite tid över till läsandet. En C-uppsats stör nämligen julfriden här hemma.. :S

  Ska försöka läsa klart Magikerna av Lev Grossman i allafall och avsluta Across the universe av Beth Revis. I övrigt har jag lust att börja på en riktig tegelsten som håller i sig långt efter nyår, men om det blir av och vilken det blir återstår att se! =)

  Svara
 5. Jag är alltid lika överoptimistisk som du och tror jag ska hinna läsa så mycket. Men jag har rätt mycket ledigt nu framöver (yej!) så i traven väntar detta:
  Kate Moss/Kryptan (är jag halvvägs igenom redan)
  Johny Boyne/Myteriet på Bounty
  Jasper Fforde/Var är Jane Eyre?
  Michelle Paver/Evig natt
  Eva Ibbotson/Grevinnan
  Jeffrey Eugenides/En kärlekshandling

  Och så har jag en hög med fem barnböcker jag ska ta mig igenom innan vårterminen börjar, men de är väldigt snabblästa så det går nog…

  Svara
 6. Jag fortsätter läsa kinesiska Can Xues Genombrottet, den är lagom absurd att läsa lite i varje kväll. Dessutom Vanja Hermele:In som ett lamm ut som en tigrinna. Och kanske någon deckare.

  Svara
 7. Jag fortsätter med Tornet av Uwe Tellkamp, en av förra årets julklappsböcker. Tyvärr kommer jag inte att hinna läsa ut den före nyår. Morr, morr!

  Svara
 8. Jag vågar nog inte hoppas på allt för mycket läsande under jul, men ska i alla fall fortsätta med ”övertalning” och ”En halv gul sol” som båda är underbart bra (i alla fall hittills!). Lyssnar på ”Niceville” som också är superbra, så egentligen borde jag nog stänga in mig och bara hänge mig åt litteraturen ett tag. Dock svårt att genomföra rent praktiskt:). Det låter väldigt trevligt med läsning framför en öppen spis! Hoppas ni hittar någon som kan installera den åt er.

  Svara
 9. Ja hoppa hinna läsa färdigt ”Mörka platser” av Gillian Flynn, och hoppas även hinna läsa eller åtminstone börja med ”Midvinter” av Rosamunde Pilcher.

  Svara
 10. Jag är också väldigt optimistisk. Men i år har jag inga högar av ogjort som måste göras efter nyår. Jag skulle kunna läsa en bok om dagen! Idag kom en bok som heter Gale, skriven av Karl Eder och den verkar mycket bra. Sen läser jag nog Erik Anderssons bok om när han översatte Ulysseus och så har jag två Sarah Dessen. Hur bra som helst alltså!

  Svara
 11. Jag har just köpt senaste Elly Griffiths och tanken är också att jag ska läsa Flynn. Troligen också The Woman in Black. De två senare kanske vore något för oss?

  Svara
 12. Jag fick hem min nya Kindle Paperwhite igår och är nu sjukt sugen på att bara läsa på den hela tiden. Speciellt då där finns Elly Griffiths nyaste, A Dying Fall på den. Julafton blir det knappast så mycket läst, men sedan ska det läsas. Det blir nog bara Kindle tror jag, ifall inte tomten kommer med någon riktigt bra klapp som inte går att motstå 🙂

  Svara
 13. Oj vad svårt. Delirium lär bli läst, kanske Särskild, lite Percy Jackson. Och kanske så hittar någon trevlig liten bok in under granen, då lär den få hög prioritet.

  Svara
 14. jag tänker försöka få tid för Feberflickan i jul, annars brukar det bli varulvar o vampyrer som mellandagsläsning för att koppla bort alla måsteläsningar. Angående din hög; Jag tror att Kate Morton kan göra sig utmärkt ihop med lite julgodis eller Lee Caroll

  Svara
 15. Har kommit halvvägs in i första delen av A game of Thrones och är hysteriskt sugen på att fortsätta. Har de tre första delarna här hemma, så det känns som att julläsningen är ganska tryggad 🙂

  Svara
 16. Vet inte. Är inne i en lässvacka men hoppas få några godbitar i julklapp som ska ta mig ur denna. I övrigt har jag samma skimrande bild som du på näthinnannär jag tänker på julens tidsfördriv. Nåja, hoppas på några stunder som inte behöver min fulla uppmärksamhet hos bråkande/hungriga/pysslande barn.

  Svara
 17. Jag vill läsa:
  * 50 shades darker
  * Dead Girls Dance
  * Finale
  * The Fiery Cross
  * Ruth’s first Christmas Tree

  Men vi får se vad som blir läst…Man ska ju umgås oxå 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.