21 april 2024

24frågor: 23 Årets bok

Om Årets kalender: 24 inlägg kommer det bli och till varje inlägg ställer jag en fråga till läsaren. Svaren lämnas i kommentarerna (vill du svara på din egen blogg? Glöm inte att länka till detta inlägg så jag vet att du svarat) till varje inlägg. Bland de som svarat på minst 10 frågor när kalendern är i mål (sista inlägget publiceras 24/12 och målsnöret för utlottningen dras den 27/12) lottar jag ut ett fint nyårspaket som bland annat innehåller en av mina favoriter bland årets lästa böcker.

Den 27-29 december tänker jag publicera min topp 15-lista över lästa böcker 2012. Det var helt enkelt omöjligt att få ner det till tio, 2012 har varit ett väldigt bra läsår för mig. Så det blir sju inlägg fördelade på tre dagar och årets absolut bästa presenteras på eftermiddagen den 29 december. Och det är naturligtvis en alldeles fantastisk bok som redan nu ligger där högst upp på prispallen.

Vilken är din bästa bok i år?

23 tankar på “24frågor: 23 Årets bok

 1. Nu ställer du sådana där hopplösa frågor igen. Svaret får nog bli Tjänarinnans berättelse tror jag, för den var ju faktiskt helt fantastisk. Annars läste jag ut Still Alice häromdagen och är helt tagen fortfarande, så den konkurrerar absolut om förstaplatsen den med.

 2. va’ roligt, låter som inlägg att se fram emot! 🙂

  en av de bästa böckerna jag läste i år var ’the last werewolf’ av glen duncan. läste uppföljaren ’talulla rising’ också, och även om den inte var lika klockren så är nog sista delen i den trilogin den bok jag ser fram emot allra mest just nu.

 3. Nä, en bok går inte att utse. Det får bli tre, och då har jag ändå med en tung suck låtit många andra stå åt sidan:

  Lionel Shriver/Dagen efter
  David Nicholls/En dag
  John Green/The fault in our stars

 4. Omöjlig fråga hörru! Ser fram emot dina inlägg. Jag kör nu ett tio i topp som avslutas med en lista på nyår. Den listan är ännu inte klar men Jeanette Winterson och Carl Johan Vallgren ligger bra till.

 5. Så här spontant vill jag säga Sandmannen, bara för att den var årets bladvändare. Torka inte tårar utan handskar är kanske den mest välskrivna. Svåååår fråga…:)

 6. Årets bok får nog bli En man som heter Ove av Fredrik Backman. Total överraskning för mig som inte hade så höga förväntningar och en riktigt fantastisk bok.

 7. Ojoj! Det var en svår fråga. Och året är inte slut än. Jag kanske hinner läsa nått mer…
  Men hittills tycker jag nog att det här varit extra bra:
  * Jelicoe Road
  * The Night Circus
  * Den enögda kaninen
  * Själlös
  * Jag väntar under mossan
  * Evig natt av Michelle Paver
  *The Magician King
  * To kill a mockingbird
  * Eld
  * It´s so easy

  Jag kan inte välja en just nu. Jag måste få fundera på det några dagar. Sorry…

 8. Nattens cirkus, Vi ses på Place de la Sorbonne, jellicoe Road, Snöängel är ett urval. Och sämst i år (även om det ej var frågan) är 50 shades… 😉

 9. Svår fråga, men jag tror det får bli triologin om Victoria Bergmans svaghet (Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar) av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundqvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.