Årets bästa böcker 10-6

Nedräkningen fortsätter…

10. Kärleken – Egentligen behöver jag inte säga något, alla vet… Kärleken är helt omöjlig att värja sig för, omöjlig att sluta gråta över (mitt ex är helt tårfläckigt), omöjlig att släppa efteråt. Jag tycker att det är en av Jonas Gardells bästa böcker och det är definitivt och utan tvekan den viktigaste. Det är en bok som borde ha skrivits för länge sedan men som nog inte kunde ha blivit till förrän nu. Jag hoppas att vi alla klarar av att ta in, dra lärdomar och omvandla det till praktik idag, i vår värld såväl i relationen till homofobi som aidsrädsla. Upp till kamp, alltid upp till kamp!

9. The perks of being a wallflower – Tack twitter (@biasparrow om jag inte minns fel) för tipset om den här boken. Fina, fina underbara ungdomsbok! Jag älskar upplägget med breven till en anonym mottagare, jag älskar allt det halvutsagda, värmen i vänskapen och ensamheten i ensamheten. En av de bästa definitivt!

8. Feberflickan Svensk krypande obehaglig instängd. Falkenlandvibrationerna. Atwoodkänslan. Feberflickan knockade och förvånade mig när den trängde sig på en sjuk höstdag. Den kroppsliga, skitiga och stinkande berättelsen och hon som går omkring i den där villan och inte riktigt minns. Jag kommer återvända till den.

7. Dark matter Läst i november och det visade sig vara en alldeles förfärlig timing. Mörkret och kylan blir så ofantligt mycket obehagligare i minnesljuset av Dark Matter. Man vet ju aldrig vad som väntar där ute. Ruvande… Jag älskar skräck som verkligen skräms genom att vara detaljerad och mystisk och verklighetstrogen på en och samma gång. Stämningen i det där lilla huset är egentligen långt mer obehaglig än de gånger det faktiskt händer obehagliga saker på riktigt.

6. Avaliable Dark Cass Neary är inte en person jag skulle vilja lära känna särskilt väl. Hon är sjukt irriterande med sitt pillerknaprande och ständiga supande, man är ju van att huvudkaraktärer nyktrar till och tar tag i sina liv. Jag älskar att Cass Neary inte gör det. Den här resan till Finland och senare Island känns i själen, jag undrar bara varför jag ska envisas med att läsa henne under den kallare årstiden, hennes skinnkläder får mig alltid att frysa så extramycket.

Imorgon är det dags för the top of the bäst!

5 svar på ”Årets bästa böcker 10-6”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.