Årets bästa böcker 4

Jellicoe Road: En bok skriven för ungdomar som är så stark att jag låg darrande och gråtande i sängen några timmar innan jag orkade möta världen igen efteråt. Sen reste jag mig och började läsa den igen. Jag älskar de här ungdomarna och de som blivit vuxna. Och som vuxen och förälder blir jag så fantastisk varm av att läsa en skildring av vuxna som sviker där dessa ändå betraktas med ömhet. Det är inte så himla lätt att vara vuxen heller. Finstämt och komplext, enkelt och svårgripbart. Jellicoe Road förtjänar sannerligen sin plats på prispallen, min enda fundering var länge om den kanske inte förtjänade att hamna ännu högre upp.

4 svar på ”Årets bästa böcker 4”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.