Året som gått med Fiktiviteter

För att avsluta ett bloggår räcker inte en lista över de bästa böckerna, det måste bloggsummeras också. Först tänkte jag enkät men så kom jag på att jag aldrig intervjuat någon här på bloggen. Så idag har jag bjudit in mig själv att intervjua mitt bloggarjag. Inte alls kluvet… Troligen briljant!

Verkliga Helena: Ja, då sitter vi alltså här och ska summera 2012 då. Det har varit ett ganska bra bloggår för dig vad jag förstår…
Fiktiva Helena: Minst sagt. Jag har haft anledning att skryta både en och två gånger. Den där nomineringen till Forma Books Blog Award var fantastisk, och att dessutom bli nominerad samtidigt som Enligt O som jag läst och samarbetat med så länge… Omnämnandet i Vi läser lyste upp en väldigt mörk och kall november. Egentligen borde jag rama in och ställa fram båda de där nomineringarna för sämre tider, vi vet ju alla hur februari brukar vara till exempel.
Berätta!
Eh, ja men det vet vi väl alla att februari är en särdeles vidrig pissmånad (pardon my french). Jag drabbas alltid av värsta lässvackan och tvingas hålla i Anita Blake som en livboj för att komma upp till ytan framåt slutet av månaden. I år började jag också heltidsjobba i februari vilket ökade trötthet och läsaversion med ungefär 200 procent. Det var i den vevan jag funderade på att lägga ner Fiktiviteter…
Var det verkligen seriösa planer eller bara ett försök att fiska efter komplimanger och uppmärksamhet?
Jag blev ärligt överväldigad över stödet jag fick och det är naturligtvis alltid roligt att få bekräftelse men det var väldigt, väldigt nära att Fiktiviteter somnade in där. Nytt jobb, på heltid istället för arbetslös och/eller studerande, ingen tid och ork att läsa eller skriva och det tillsammans med den traditionella februaritröttheten…
Vad var det som satte stopp för avvecklingsplanerna?
Surfplattan.
?
När Surfplattan flyttade in i familjen hittade jag ett nytt sätt att bloggskriva. När jag inte orkade plocka fram datorn orkade jag trycka på Surfplattan. Nu gör jag nästan allt mitt bloggande på den.
Vad har varit roligast under bloggåret och vad är du mest stolt över?
Roligast har nog varit att få dela Doctor Whogalenskapen med andra, att anordna Whohelgen och att faktiskt lura några stackare att se serien. All positiv uppmärksamhet är förstås också roligt. Riktigt stolt är jag över Gardellördagen som jag anordnade i våras där jag fick flera personer att upptäcka Gardells författarskap. Idag har väl alla läst honom men det känns lite fint att jag fick vara med och lyfta hans tidigare böcker också, innan Torka aldrig tårar.. hände.
Vad kan vi vänta oss av bloggåret 2013 då?
Ingen aning, det är det som är tjusningen. Någon temahelg eller temadag blir det säkert men jag har i dagsläget ingen aning om vad det ska handla om…
Några önskemål?
Jag hoppas på ett bra läsår, många bloggmöten, väldigt gärna samarbeten med andra bloggar och bloggare. Jag vill testa nya saker och former, vill utvecklas och bli bättre på en hel massa saker. Och så hålla fast vid lusten. Det kommer säkert tystna här under februari men nu vet jag att det är möjligt att hitta nya vägar och ny skrivlust.
Gött mos alltså
Hm, ja gött mos. Och Gott nytt år!

18 svar på ”Året som gått med Fiktiviteter”

 1. Vad bra att du inte la ner! Din var den första bokbloggen jag började följa på riktigt, fick mycket inspiration av Fiktiviteter till att starta min egen blogg 🙂

  Svara
  • Kul att du gillar! Och det nämnda uttrycket är väl inget jag slänger mig med till vardags men intervjusituationer är ju alltid lite pressade och lockar fram dolda sidor 😉

   Svara
 2. Vilken tur att du stannade! Det har varit ett roligt år då jag äntligen vågade komma ut ur bloggarderoben, men heja-rop från bl.a. dig.

  Jag kan bara instämma ang februari. När man väl kravlat sig levande ut ur januari med hela höst- och vintermörkret bakom sig så har man skitmånaden februari innan våren så smått kommer smygande.

  Det har varit roligt att lära känna dig genom vårt skrivande. Hoppas du fortsätter länge till.

  Gott nytt år
  Kram

  Svara
  • Just nu känns det som att jag kommer fortsätta hur länge som helst, särskilt efter att ha vilat från skrivandet några veckor… Det var verkligen jättekul att du började blogga, och så bra det blev 🙂 Vi får kravla oss igenom februari tillsammans…

   Gott nytt år och kram till dig också!

   Svara
  • Detsamma önskar jag dig! Det är absolut sant när det gäller februari, mitt problem brukar vara läströttheten som gör att inte ens de bra böckerna hjälper men jag brukar ju klara av det också. Och sen kommer ju våren 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.