Mitt slut och min början

Jag körde novellmaraton i nyårshelgen. Mycket märkligt beteende för att vara jag men jag räknade med att släktresehelgen inte skulle bjuda så väldigt mycket lästid…

Novellen som avslutade året var Elly Griffiths kortis om jul hos Ruth Galloway – Ruth’s first christmas tree. Möjligen känner jag efter att ha läst nästa fullängdare (som kommit i dagarna) att det gav någonting men just nu, inte så mycket… Det var väl mysigt men eftersom det inte händer så mycket mer än att Ruth och Cathbad klär granen några gånger så var det en ganska mesig avslutning på läsåret.

S. J. Boltons lite längre novell om Lacey Flint, If snow hadn’t fallen, utspelar sig mellan Now you see me och Dead scared. Och den är bra. Riktigt bra hade den varit om jag inte väldigt tidigt listat ut precis allt men som det är nu så är det i alla fall bra. Och jag storgillar Lacey. Ser mycket fram emot att läsa vidare om henne i april!

Hur avslutade du 2012 och hur har du inlett 2013?

5 svar på ”Mitt slut och min början”

 1. Vad fint att avsluta med novelläsning! Jag avslutade med att läsa Selma Lagerlöf och Sara Lidman (ljuvligheten på det alltså!) och inleder året med Kung dam knekt av Vladimir Nabokov.,passar på att läsa lite klassiker innan recensionsexemplaren rasslar in…

  Svara
  • Det låter klokt, och vilken avslutning alltså! Såväl Lidman som Lagerlöf tillhör favoriterna som jag gärna skulle vilja läsa (mycket) mer av.

   Svara
 2. Avslutade också med noveller, men med de som följde med i Letto-plattan; Måste av August Strindberg, Blå Linjer av Amanda Hellberg och Utgrävningen vid Rälla Ödekyrka (?) av Johan Theorin. Nytt för mig att läsa noveller!
  Jag inleder året med Cornelia Reads A field of Darkness.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.