Det är ingen ordning på mina papper

Jag tror att det var Lyran som skrev om hur mycket hon tyckte om Bodil Malmsten efter att ha läst hennes senaste bok (eller om vi har pratat om det för jag hittar inget inlägg att länka). Det var hur som helst det som fick mig att greppa en tillgänglig Malmstenbok när jag lämnade biblioteket häromdagen. Det blev textsamlingen Det är ingen ordning på mina papper. Flera år gammal och välläst och sliten. Och så himla aktuell och igenkänlig och fantastisk. Efter några kvällars läsning av de mycket varierande texterna – dagboksutdrag och krönikor om vartannat, kan jag lyckligt konstatera att jag också fallit för Bodil Malmsten. Jag förväntade mig välskrivet och på kornet men inte den där igenkänningen och själsgemenskapen. Hon tänker ju som jag den här kvinnan, ibland i alla fall, och det är så skickligt att få fram de där beröringspunkterna och göra det allmängiltigt men aldrig slätstruket.

Det var nog det jag ville säga för recensera kan jag inte. Det är alldeles för spretigt och olikformat för att inordna sig i en och samma tyckartext. Vidare i Malmstenspåret alltså, vidare och framåt!

2 svar på ”Det är ingen ordning på mina papper”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.